Bloggetikett!

Tänk va desperat på läsare man måste vara genom att vara tvungen att göra massutskick på samma kommentar till massa olika större bloggar. Har man inte läsare så är det verkligen inte rätt sätt att visa att man finns.

Nej skriv
  • Intressanta inläg.
  • Var trevlig.
  • Var aktiv och uppdatera varje dag om det går, men heller inte för många inlägg per dag för då hinner inte dina läsare med och orkar inte läsa allt.
  • Välj dina ämnen, vad är viktigt?
  • Svara på kommentarer i läsarens egen blogg absolut inte i din egen!
  • Det allra viktigaste man ska tänka på som bloggare/bloggerska är att vara sig själv!
  • Viktigt är också att respektera när någon inte vill ha reklam, spam eller andra massutskick i sina bloggar! (SE BILD)

Gör du det så lovar jag att du kommer locka fler läsare och tillslut få dina egna stamläsare.

Kommentarer
Postat av: sofia

:P fast jag svarar i min egen oftast. mycket för att mina diskussioner är ju mina... ;)

men att göra fulreklam för sin egen blogg är löjligt...men det är ju så nu för tiden. status är inte kvalitén, det är antalet läsare suck2009-07-25 ★ 15:31:32
URL: http://writtenfiction.com
Postat av: j a s a s . s e

Jag har ju svarfunktion i min blogg och mina läsare tycker det är kul att läsa mina svar där inne, plus att dem kan svara vidare & svara på varandras kommentarer, så då blir det diskussion etc där inne. Skitkul!

2009-07-25 ★ 21:44:21
URL: http://jasas.se
Postat av: Koola Viola

Det där om vilken blogg man ska svara i finns det nog lika många åsikter om som det finns bloggar...Jag svarar "på plats" dvs i min blogg, annars tycker jag diskussionerna ser så rumphuggna ut.

Och kommer jag in till en ny blogg och ser en massa kommentarer från besökare, men inga svar från bloggägaren, så tänker jag lätt att "det var en trist blogginnehavare som aldrig svarar på kommentarer" och så blir man inte alls sugen på att kommentera. Och har blogginnehavaren svarat i någon annans blogg har ju inte jag en aning om det, eller var/till vilket inlägg han gjort det.

Nä. Jag tycker det är roligare att läsa kommentarer och svar på ett ställe.

Så alla tycker vi olika :)

2009-07-26 ★ 08:44:11
URL: http://koolaviola.blogspot.com/
Postat av: Hatchepzut - Mamma till en ängel

Medhåll. Händer ju att man får rena reklaminlägg ibland och hur kul är det på en skala. Det här med var man ska svara så håller jag med dig. Man bör inte svara i sin egen om man vill ha tillbaka besökaren. Det är lätt att svaret går om intet och man visar dessutom intresse för sina besökare. Sen kan väll iof det vara svårt om man har 100 kommentarer på sina inlägg och då går det inte att svara alla såklart. Men om man nu inte ha det så. Jag svarar i min egen blogg om det är någon som int själv har blogg som skrivit.

2009-07-26 ★ 11:59:50
URL: http://hatchepzut.com
Postat av: Lady Dahmer - Confessions of a Neurotic Attentionwhore

jag svarar alltid i min egen blogg. Det inbjuder till givande och LÅNGA diskussioner mellan mina läsare. Den slags dynamik försvinner ju om jag börjar sprida ut mina svar. :-)och jag håller med Viola häruppe att jag tycker det ser tråkigt ut.

2009-07-29 ★ 12:47:25
URL: http://ladydahmer.blogg.se/
Postat av: Soya ★

Hej hej.

Tack för era kommentarer.Jag kan faktiskt hålla med Lady Dahmer och Koola Viola om att kommentera i själva inlägget. Jag förstår hur du/ni menar och ni har rätt i att man lättare kan hålla en diskussion i bloggen.För mig har kommentarsfunktionen varit ett sätt att hålla kontakt bloggar emellan, men nu har jag kanske tänkt om. Svårt att vänja sig av med det bara ;p

2009-07-29 ★ 20:20:11
URL: http://soyasblogg.se
Postat av: Soya ★

Hej hej.

Tack för era kommentarer.Jag kan faktiskt hålla med några av er om att kommentera i själva inlägget. Jag förstår hur du/ni menar och ni har rätt i att man lättare kan hålla en diskussion i bloggen.För mig har kommentarsfunktionen varit ett sätt att hålla kontakt bloggar emellan, men nu har jag kanske tänkt om. Svårt att vänja sig av med det bara ;p

2009-07-29 ★ 20:21:54
URL: http://soyasblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Minns mig!

E-postadress: (visas bara för Soya)

Hemsida/Bloggadress:

Dina ord:

Trackback
RSS 2.0