Vikt och mat

Går sakta, sakta neråt och gick upp nått kilo igen när jag fick ett återfall. Just nu käkar jag inga shakes alls utan vi lagar viktväktarmat varje dag istället. Vi gjorde en veckomeny förra veckan och det har gått superbra då. Man vet alltid vad man ska äta och man vet vad man ska ta fram för råvaror inför nästa dag. Idag är det dags för att veckohandla igen, så det blir väl en tur till Tingsryd kanske.

De flesta recept vi har provat är för 4 portioner så då får man automatiskt lunchlåda till nästföljande dag, helt perfekt. Vi lagar alltså bara mat 1 gång per dag men har mat för både lunch och middag.

Har försökt promenera lite veckan som va och det har väl gått sådär. Stella tycker inte att det är så mysigt med snö i ansiktet så jag har haft "ursäkter" att inte gå ut. Det är rätt svårt att få tid att motionera då jag inte bara kan lämna över Stella hos Martin. Han har ju gården och djuren att ta hand om och det kan han inte bara släppa ju.

På torsdag ska jag iaf på läkarbesök där vi ska prata om min övervikt och se om jag kan få tabletter utskrivna. Tabletterna jag vill ha heter Reductil och vad den gör kan du läsa HÄR!

Jag vill och måste verkligen gå ner i vikt nu och 10 år av övervikt (med några viktnedgångar) sätter sina spår i kropp och psyke. Jag har försökt så många gånger och misslyckats så nu söker jag hjälp.

Veckans meny
(Viktväktarna)
Måndag: Korvgryta med potatis
Tisdag: Torsk i örtagårdsås
Onsdag: Snabb Moussaka med potatis
Torsdag: Korv med tomatsås, örter och pasta
Fredag: Paj med tonfisk och Broccoli
Lördag: Dragonbiff och Rotfruksgratäng
Söndag: Gratinerad pasta med rökt fisk

Kommentarer
Postat av: Linda

Känner igen det där med övervikten, som man dragits med nu i en så där snart 10 år :S Så jag har kört igång med LHCF-kost, där man skippar mjukbröd, ris, pasta och potatis, så få se då. Jag känner oxå som du, vill gå ner i vikt en gång för alla! kram

2009-02-16 ★ 09:55:35
URL: http://storstrumpa.blogg.se/
Postat av: Chathrine

Åh vad hungrig jag blev. :) hejar påd ig här på andra sidan "rutan". Du har en stark vilja - då det gäller. Håll fast vid den.

Och dala-flagga vill jag med ha. Man är ju lite av en partiot. :)

2009-02-16 ★ 12:14:34
URL: http://snovit.wordpress.com
Postat av: MammaRussin

Låter som goda middagar ju.. Nu vart jag nog lite peppad att komma igång igen med min viktväktning..:) kanske börjar på onsdag igen! vilka dagar har du tänkt att väga dig?? eller hur har du tänkt att göra med vågen?? tänkte vi kunde väga på samma dag..:)kramis

2009-02-16 ★ 13:19:03
URL: http://enburkrussin.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Minns mig!

E-postadress: (visas bara för Soya)

Hemsida/Bloggadress:

Dina ord:

Trackback
RSS 2.0