BVC 5 månader

Oj då. Min stora lilla tjej har gått upp över ett kilo på en månad.
Vikt: 9210 gram
Längd: 65 cm
Huvudomfång: 42 cm

Nu ligger hon 2 kurvor över "normala" och bvc-sköterskan tyckte att det började bli lite mycket. Men man kan varken banta ett barn eller ge fasiken i att ge henne mat liksom. Men nu sitter hon ju nästan själv och har börjat rulla runt lite så det rättar nog till sig. Jag är inte orolig men det är ju inte kul när sköterskan sa att det gärna inte fick bli mer över kurvan. Vi har ju en matglad dotter och det är jag bara glad för.

Vaccinationen gick lika bra som förra gången. Inte ett pip sa hon men spände sig en kort sekund då sköterskan stack. Hoppas hon slipper febern nu bara för imorgon tänkte vi ta en tur till badhuset igen.

Efter det gick vi in till öppna förskolan som ligger i samma lokaler. Det va rätt kul och Stella fick träffa lite barn i olika åldrar. Självklart hade jag glömt nappflaskan fast jag hade varmt vatten i termos och fyllt på vällingpulvret. En annan snäll mamma gav oss en halv puréburk med potatis och kyckling så vi kunde stanna. Vi fikade lite och snackade om allt möjligt. Det var första gången för mig och Stella på öppna förskolan och jag tror minsann att vi gör om det :)

Kram

Kommentarer
Postat av: TuffLoysan

Heheh.. OLiver hade gått upp nästan 1300g på en månad sist vi var iväg. Lite mkt tyckte sköterskan, å jag med egentligen. Men som du säger; man kan inte banta dom. Å det planar juh ut mer när dom rör sig mer. Hur som helst vill jag inte ha en tungviktare till son. Kommer juh aldrig orka bära honom om han skulle fortsätta gå upp mkt.

2009-02-16 ★ 15:39:21
URL: http://tuffloysan.blogg.se/
Postat av: ak

bry dej inte ett dugg om va dom säger om viktkurvor. Sånt där blir jag sååå störd på,fick höra en del när Liam var liten kan jag säga.

Han var ju en riktig knubbis som vägde 10900 vid ett halvårs ålder. Å kolla på honom nu,sååå spinkig :-P

De där försvinner när dom börjar röra sej,de e bara bra att dom har att ta av ifall dom blir sjuka.

sen e de ju såååå gosigt :-)

2009-02-16 ★ 17:27:37
URL: http://kalleankakarin.blogg.se/
Postat av: Ulko

Hehe aww :D Lika mkt som Tösen min väger nu :P

2009-02-16 ★ 18:44:23
URL: http://oinkoink.blogg.se/
Postat av: Hannie

Åååh jag blir så trött på de där kurvorna som BM hela tiden tjatar om! N har alltid legat under kurvan, men alltid följt sin egen men trots det har jag alltid fått höra att hon typ inte får tillräckligt med mat hemma när hon egentligen (förutom de första månaderna efter att hon började med riktig mat) äter som en häst! Jag har berättat för BM och läkare att både jag, min pappa, min morfar och F's pappa (alltså inte mindre än fyra av hennes närmaste släktingar) är såna som kan äta precis hur mycket som helst utan att gå upp ett gram och att det inte skulle vara så jävla konstigt om N också fått den "genen", men de har ändå bara tragglat på. Så sjukt tröttsamt!!! :( Så jag förstår dig! Men det är ju du och Martin som känner Stella bäst, ingen annan! Ta deras ord med en nypa salt även om det är svårt att inte ta åt sig! <3

2009-02-17 ★ 09:02:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Minns mig!

E-postadress: (visas bara för Soya)

Hemsida/Bloggadress:

Dina ord:

Trackback
RSS 2.0