Familjen Sussex

Då var dom här. 2 vuxna Sussexhönor, 1 unghöna och 1 ungtupp.
Krafs vår Orpingtontupp jagade runt dom som fasiken först men sen när han träffat alla så lugnade han ner sig lite. Nu sover alla gott inne i det lilla rosa hönshuset.

Agda närmast och den lite mindre Svea - de två vuxna damerna

Emma och Kurt - ca halvåret gamla

Så länge Kurt inte är könsmogen så går det med två tuppar och under tiden ska vi bestämma oss om vi ska behålla Kurt och sälja Krafs eller tvärt om. Kurt är väldigt skraj för Krafs och vågade sig inte ut ur hönshuset alls, men det är nog övergående. Våra orpington vill inte alls sitta på sittpinnen eller använda de reden som sitter ca 40 cm upp utan dom vill värpa sina ägg på markplan så vi satte in två lådor med sammanlagt 3 reden. Idag blev det bara ett ägg så vi lät det ligga kvar så får vi se om det blir fler och kanske att nån av damerna får ruvlust.

Nu till det tråkiga...
När dom nya hönorna kom så passade jag på att kolla Pollys sår som tuppens klor orsakat vid parning. Fy fan så illa det såg ut. Inte nog mer att såren var stora, dom var kladdiga med. Tog beslutet att ta bort henne innan hon blev riktigt dålig. Tur att min man vuxit upp på den här gården så han klarar av att avliva djur. Själv var jag nära till tårarna och kramade Stella och höll för öronen. Fy fan, jag kommer aldrig lära mig att leka gud med andra individers liv utan att må fruktansvärt dåligt efteråt :(Kommentarer
Postat av: Elin (Edvinsmamma)

Jätte fina hönor!

Trist att ni fick ta bort en, det är den mörka baksidan med att ha djur...

2009-04-17 ★ 22:47:16
URL: http://edvinsmamma.blogg.se/
Postat av: TuffLoysan

Jag skulle aldrig heller klara av att avliva ett djur. Även om det inte fanns nån annan utväg. Tur du har en karl som fixar det jobbet.

2009-04-18 ★ 14:04:12
URL: http://tuffloysan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Minns mig!

E-postadress: (visas bara för Soya)

Hemsida/Bloggadress:

Dina ord:

Trackback
RSS 2.0