Vecka 38

Vecka 38 - 5 sep - 11 sep 2008
Kroppen: Om inte barnet vänt på sig själv kan det bli tal om sätesbjudning då barnet föds med baken/benen först. Om kvinnan har rymligt bäcken kan det gå bra, i annat fall brukar barnmorskan hjälpa till att vända barnet för att undvika sätesbjudning. Man får då vila en stund och sedan kopplar man in CTG och dropp med livmoderavslappnande medel. Barnmorskan trycker sedan försiktigt barnet i rätt riktning. Det kan vara smärtsamt för mamman och barnet kan vilja vända tillbaks igen varför vissa sjukhus väljer att göra kejsarsnitt istället.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

Soya: Bebis är fortfarande fixerad med huvudet nedåt och är vänstervridet enligt BM :) Nu har ansiktet också svullnat enligt 2 olika personer. Jag är jättetrött, hängig och less med förkyldning i kroppen. Bebis ligger ofta och "skaver" på samma fläck i magen och tillslut får jag nästan ont i bukväggen där. Sparkar knappt alls, men buffar, sträcker sig och fäktas med armarna. Det känns som om magen är på bristningsgränsen ibland och jag är konstant kissnödig. Vaknar med 2 timmars mellanrum varje natt och är uppe och kissar. Har ont i knäna nu med och önskar sängen, soffan och toalettstolen vore högre. Har rätt lite förvärkar och dom känns inte mycket alls. Känns mer som det vanliga sammandragningarna jag har haft sen vecka 20 ca. Hoppas det händer saker där nere iaf, trots smärtfriheten än så länge.
Inatt hade jag lite ont ändå. Molvärk som kom och gick med jämna mellanrum, men jag somnade ifrån det. Innan jag lagt mig gjorde det riktigt ont runt/i livmodertappen och det kändes som om bebis försökte bryta sig ut för egen maskin. Jag kunde inte ta ett steg för det stack till så väldigt. Hopps det händer nått nu!

Kommentarer
Postat av: TuffLoysan

Nu börjar det närma sig =) Nu kan det verkligen ske när som helst =)

2008-09-05 ★ 12:33:13
URL: http://tuffloysan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Minns mig!

E-postadress: (visas bara för Soya)

Hemsida/Bloggadress:

Dina ord:

Trackback
RSS 2.0