Vart är min dotter?

Igår kväll eller ska jag säga natt kanske så vägrade våran tös somna. Vi provade det mesta och hon bara grät och skrek. Jag ammade, som nästan alltid funkar som sövningsmetod, jag vaggade henne, provade vända på henne, la hennes gosehund runt hennes huvud.. Ja allt som annars brukar funka var lönlöst. Till slut fick Martin vanka av och an med henne och hon lugnade ner sig. Efter en bra stund provade han att lägga henne i spjälsängen igen och snabbt i med nappen och gosehunden runt huvudet och vips så sover hon. Då är klockan 00:30!!

Hon sov sen i närmare 6 timmar innan hon vaknade och vill ha mat. Efter det fick hon ligga kvar i våran säng för jag var helt paj efter all sömnbrist på senaste tiden. 2 månader med lite halvtokiga sovtimmar tar ut sin rätt till slut.

Idag har hon också varit gnällig och missnöjd mest hela tiden. Det går små stunder med det mesta men sen lessnar hon ur. Hon sover inte lika mycket på dagarna nu heller, kanske 20-30 minuter åt gången istället för flera timmar som innan.

Antar att hon växer och utvecklas just nu och blir orolig. Likaså behöver hon kanske inte lika mycket sömn på dagarna länge. Kanske rättar hennes middagslur till sig när hon passerar denna utvecklingsperiod som jag misstänker att det beror på.

Var det inte någon av er som har köpt en bok om barns/bebisars utveklingsperioder?

Kram

Kommentarer
Postat av: Anette

Näe inga böcker om utvecklingsperioder, det va BVC kalasbra på att informera om, även så stod de massa sånt bra i hans lilla bok som dom fyller i allt i där på BVC.

Men vi hade dock böcker om mat osv.Och de kan vara riktigt jobbigt när man inte får sova ordentligt.

Tack o lov har isak sovit rätt bra & hela nätterna sen han va 3-4mån, i egen säng dessutom.

Kram

2008-11-18 ★ 07:22:04
URL: http://t0ka.blogg.se/
Postat av: TuffLoysan

Känner igen det där.. jobbigt när dom smågnäller långa stunder, å bara är nöjd för en liten stund åt gången. Men som du säger så är det säkert nån fas.. Jag har en bok om olika utvecklingsfaser i ett spädbarns första tid i livet. Håller på å läser lite men det går trögt.. hittar som ingen tid då man samtidigt har lust å läsa.

2008-11-18 ★ 08:21:32
URL: http://tuffloysan.blogg.se/
Postat av: tessi

haha, jag har 7½månads sömnbrist så jag är helt groggy och hoppas på att nästa natt blir bättre ;) dem är ljuvliga dessa små.

2008-11-18 ★ 09:43:17
URL: http://www.tessisliv.blogspot.com
Postat av: Russin

tror att det du säjer stämmer.. hon är inne i en utveckligsfas och kommer in i den rätta igen sen.. men det är jobbig om du inte får sova. hojta till på gubben.. här varsegod.. nu går jag på promenad själv eller gå och lägg dig..:) ;)

bok vet du mitt tisp..:) A.W..

kram på dig..

2008-11-18 ★ 09:45:40
URL: http://enburkrussin.blogg.se/
Postat av: Sussi

Man orkar för att det är den varelsen man älskar mest av allt i världen.

I natt grät han från kl 01:00-03:30 typ, så inatt var en lugn natt, hahaha!Nu sover han så jag ska nog passa på att sova jag med.KRAM!

2008-11-18 ★ 10:17:52
URL: http://suzilemon.blogspot.com/
Postat av: Ann-Louise [En bulle ur ugnen]

Säkert en utvecklingsfas :)

Jobbig när man provar allt och det inte fungerar. Skönt att det ordnade sig till slut.Kram kram och stort tack för grattiset

2008-11-18 ★ 10:31:18
URL: http://annlouise.blogg.se/
Postat av: Maria

Ja verkligen. Jag häckar ju vid datorn hemma så då kan jag lika gärna få betalt för det jag kan skratt. Har inte hört något än dock så man är ju nervös.Det var ett tekniskt test, där du skulle beskriva hur man löser olika problem med datorn. Det var svårare än jag trodde men det gick tydligen bra :P

2008-11-18 ★ 11:02:26
URL: http://hecate.se
Postat av: stina

ja eller hur var det en störig brud??!!

hallå liksom.usch dante är likadan nu, tror det är magen faktiskt. jag har nog ätit för många pepparkakor.... :/

igår kväll krampade han med jämna mellanrum och jag och jimmy har knappt fått sömn alls inatt. imorse hade han dock lagt världens brakskit i blöjan så jag hoppas det vare det som tryckte på.de små liven, så jobbigt att inte veta vad som är fel!kramkram!

2008-11-18 ★ 11:26:51
URL: http://psychololita.blogg.se/
Postat av: Sofia

Jag tror personligen inte på "utvecklingsfaser" eftersom jag anser att barn utvecklas hela tiden. Men många använder dem för att förklara beteenden de inte riktigt känner igen.Nu vet jag inte riktigt hur era dagar ser ut, men kanske är det så att hon klarar lite längre vakenperioder nu för att också kunna sova längre senare? 2-2 brukar vara en bra riktlinje när de är ca 2 månader.

2008-11-18 ★ 12:54:26
URL: http://vildvittra.net
Postat av: Annah - med bebin i magen

Jag beställde den här förra veckan och kom idag. Har bara hunnit bläddra lite snabbt i den, men verkar jätte intressant! och superbra pris :D

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9146210571

2008-11-18 ★ 17:48:01
URL: http://carpeannah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Minns mig!

E-postadress: (visas bara för Soya)

Hemsida/Bloggadress:

Dina ord:

Trackback
RSS 2.0