Va fel det vart

Stella har sovit som en liten prinsessa de senaste dagarna. Somnat vid 22 och sovit allt från 4-8 timmar i streck innan mat. Men nu ikväll somnade hon tidigt i soffan och var sen klubbad. Martin la henne i sängen och sen sov hon... Tills för en stund sen. Jag ammade henne och trodde att hon skulle somna om som hon alltid gör vid bröstet på nätterna, men icke. Nu har jag en pigg liten tös som kräver uppmärksamhet i knät.
Jag som va så trött och såg fram mot att lägga mig tillsammans med Martin. Ska prova lägga mig med henne, få se om jag lyckas få henne att somna om.

Kram

Yeeees

Japp då har man Adobe Photoshop CS4 på datorn.. Funkar fint siddu!


Ammningshjärna

Har lyckats med bedriften att gå på byns julmarknad med gylfen nere idag. Och inte hade jag svarta trosor på mig heller, utan vita som bryter av fint till mina svarta brallor. Häromdagen la jag parfymen i korgen för min hårborste och andra snurriga grejer.

Julmarknaden var pytteliten men ändå lite mysig. Vi hade såklart inga kontanter så det blev bara en mugg gratis glögg innan vi promenerade hem igen.

I ugnen står en mjuk pepparkaka och gottar till sig. Tänkte göra mysigt adventsfika till oss och tända första ljuset. Längtar till min familj nu så det gör ont. Har ringt alla idag men bara pratat med pappa och mamma. Helena var på Nisses och Emelie sov. Ringde Sandra också, har varit så dålig på att höra av mig till henne.

Nu har lillfis ätit klart och ligger här och skiter i mitt knä. Ja inte i knät men i blöjan såklart. Lufta snippan liten och sen dax för ny blöja alltså.
Fin första Advent på er!


Min bloggutsiktHur ser din bloggutsikt ut?
Säg till mig om du också visar =)

Snittet 10 veckor efter


Hade ju massa krångel med suturen och flera små infektioner i snittet, men är rätt nöjd ändå över ärret.
Jag ser det ju knappt själv då det sitter på undersidan av magen.

Stellas födelse - Min förlossning

Uppdaterad 081203
Gravid i vecka 38 + 0
12 September Runt 10-tiden började jag får sammandragningar. Klockan 11.30 hade jag börjat få oregelbundna lätta värkar med mellanrum från 3-6 min nån mer ond än den andra. Mellan 12:40-14:20 blev det blött i trosorna och jag satte i en binda. Värkarna fortsatte men fortfarande var dom väldigt lätta, la mig och vilade lite. Det sipprade i trosan då och då men oftast när jag legat på sidan och skulle resa mig upp. Bindan blev dyblöt rätt snart och vi konstaterade att det faktiskt måste va vattnet som gått, då va klockan 14:35. Ringde till förlossningen och dom sa att vi var välkommna in för undersökning. Spännande!

15:40 mitt i en liten värk
Martin gjorde lite mat och svärmor kom. Hon hjälpte oss att diska upp efter maten medans vi packade iordning det sista ifall vi skulle få stanna på förlossningen. Vi tog ett engångsskydd och lade på förarstolen för jag skulle ju själv köra in de 4 milen till Växjö. På vägen dit i bilen börjar värkarna bli starkare och starkare och när vi kommer fram till Växjö är dom regelbundna men med ca 6 min mellan varje värk.

16:20 ca var vi på lasarettet och tog hissen upp till förlossningen, ringde på klockan och blev insläppta av en äldre dam. Blev visade in på ett förlossningsrum och fick berätta för Barnmoskan Anna T, hur läget var. En kvinnlig läkare kom och vi fick gå in på ett undersökningsrum för att fastställa om det var fostervatten som vi misstänkte. Jag fick lägga mig i gynstol och läkaren tog ett prov på vätskan och kollade i mikroskop. Japp det var fostervatten!  Tempen låg på 36,6 och mitt blodtryck 120/80. Fosterljudet låg då på 150 spm.
Eftersom värkarna kom regelbundet och vattnet gått fick vi stanna kvar. 16:50 blev vi blev inskrivna och fick återvända in till vad som blev vårat förlossningsrum, Rum nr 2. Blev kopplad till CTG och avvakta. Fosterljud på 145 spm. Skiftbyte, ny Barnmorska: Maria S. Värkarna blev ondare och ondare och vid klockan 21:48 hade jag så ont så det syntes. Bytte till en skönare t-shirt och ställde mig upp en stund och vaggade.

Vid 22:55 hade jag CTG´n på igen och det började det bli sjukt jobbigt och det var svårt att ligga still under värkarna.

13 September och nytt dygn. 00:16 fick jag första nålen satt i pannan, hjälpte mig lite att slappana av men inte för länge. Avböjde Pethidin (Morfin-substitut), för önskan från början var att föda så naturligt som möjligt.
Försökte sova mellan värkarna och personalen rullade in en säng till Martin med. Ingen av oss kunde dock sova.
01:04
fick jag en liten teckningsblödning, fosterljud på 146 spm.
Klockan 02:00 tackade jag tillslut ja till Pethidinet för jag kunde inte sova alls.
02:45 tilltar värkarna och barnmorskan gör en vaginal undersökning. Livoderhalsen är fortfarande 1 cm och centralt riktad. Livmodermunnen är öppen 2 cm.

 Vid 03:30 fick jag äntligen prova lustgasen för första gången och vilken lättnad!
Den hjälpte mig (och andra) väldigt bra där och allt blev lättare att hantera.

Vid 06:13 hade dom satt nål i handen på mig och det var rätt jobbigt trots lustgasen. Försöker slumra mellan värkarna men det går sådär. 07:20 sammandragningarna har glesnat lite och fosterljudet är utan anmärknig.
Har nu Barnmorska Anna Wi.
  08:20 är jag öppen 4 cm och dom stänger av lustgasen,
nu ska jag försöka andas mig igenom värkarna istället. Går och tar en dusch med assistans av Martin.

  09:00 är jag nyduschad pch omsvidad till de sexiga sjukhuskläderna med tillhörande nättrosa med fetingbinda.
Barnmorskan samråder med Dr C. 10:10 bestämmer dom sig för att hjälpa mina värkar på traven då det inte hände något så jag fick värkstimulerande dropp + antibiotikaprofylax, Besyl PC.
(antibiotika i förebyggande syfte pga vattenavgång och långdragen förlossning).
OH MY!!, nu blev det ännu mer intensivt.  10:30 satte dom vad jag tyckte, 1000 nålar i öronen på mig
(var egentligen bara 8st), men inte fan hjälpte det.
Spydde upp min mat och hade noll aptit trots massa erbjudanden om goda mackor och sånt.
Värk på värk på värk men bebisen ville inte rotera den sista biten. Frustrerande!
CTG´n funkade inte när jag låg på sidan så jag fick ligga och lida på rygg. Lustgasen var min livboj och dövade mig genom värkarna som var väldigt intensiva och med kort mellanrum. Mellan varje värk satte jag gasmasken i pannan som en hatt. Det hade Martin väldigt roligt åt.
EDA (Epiduralblockad ges av narkosläkare i det så kallade epiduralrummet i ryggraden.
testades runt 12:30, men den hjälpte inte heller mig att hantera smärtan.
(Blockaden innebär att nerverna som förmedlar smärta från livmodern till hjärnan blockeras)
14:00 Skiftbyte och barnmorska Helena B tog över. Öppen 7-8 cm och teckningsblödning.
 Sa till om att EDAn inte hjälpt så 14:40 kom narkosläkaren och gav mig påfyllning.

16:00 Nu hade vi hållt på i över ett dygn och ingen bebis hade kikat ut. Livmoderhalsen var nu utplånad men modermunnen fortfarande bara öppen 7-8 cm. Epiduralen hjälpte inte med påfyllning så Dr C lägger en PCB
(lokalbedövning av nerverna runt livmoderhalsen) PCBn funkar ok.
16:15 stängs EDAn stängs av.

Svärmor jobbade kvällen och passade på att sitta och stötta mig när hon hade det lungt. Kändes skönt att ha henne där med all sin erfarenhet och sitt enorma lugn. Hon baddade min panna kallt och peppade mig.
19:00 stänger dom av det värkstimulerande droppet 1 timme för att startas igen.
20:20 Görs en vaginal undersökning av Dr S. Är nu öppen 9 cm, men det är fortfarande kanter runt om barnets huvud och det står ovanför spinae. Dr S hade svårt att känn hur barnet ligger. Kan inte få någon ny PCB så värkstimulerande dropp sätts på igen. Vid 21:30 är läget oförändrat.


Klockan är 22:40 och jag är 10 cm öppen men den sista kanten ville inte ge med sig och bebisen hade ännu inte roterat den sista biten. Då har jag hållt på i 33 timmar och var knappt kontaktbar längre. Jag hade så ont och grät om vartannat. Jag skrek det värsta du bara kan tänka dig varje värk och jag önskade att jag bokstavligen skulle få dö. Jag hann till och med fundera på om vi skulle strunta i bebisen bara jag fick slippa smärtan.
Jag bad Martin om hjälp att tala om för dem att jag inte orkade mer.
Snälla hjälp mig! Ta ut bebisen.

Det beslutades om att jag skulle få bli snittad. Tack gode gud!
Dr S undersökte mig igen och gjorde mig så jävla illa. Han kände efter hur Stellas huvud var vridet  och hur kanterna på livmodertappen kändes. Jag var så väck i skallen då så jag missade att jag öppnat mig helt och att Stella nu roterat klart för att kunna födas fram. Kateter sätts.

(Får Bricanyl för att stanna av värkarna. Barnmoskan Mia till vänster och svärmor till höger)

Jag blir uppkörd till operation och Martin, barnmorskan och undersköterskan
(som för övrigt var med på Martins förlossning) får svida om till gröna op-kläder.

När jag rullades in på operationssalen var jag helt euforisk av lycka.
Kallade operations-teamet för mina änglar som räddade mig från det hemska.
23:52 sattes Spinal och värkarna hade då nästan avtagit helt.Nytt dygn 14 September
Klockan 00:15 föddes Stella Eva Kristina

Stella, 1 minut gammal.

Saxat ur förslossningsjournalen: Fin flicka utförskaffas, skriker ut direkt. Apgar-poäng 10-10-10
(full pott = 10
)
Placenta (moderkaka) utan anmärkning. Blödde 700ml på operation.

Martin får klippa navelsträngen och efter alla undersökningar fick han hålla henne för första gången
Vårat första möte
Jag sys ihop och vi kommer tillbaka till förlossningen 01:00.
Livmodern drar ihop sig fint och Stella ammar bra.

Hon vägde 4032 gram

Nyfödda familjen

Lyckligaste mamman på vårat rum på BB. Fick enkelrum och personalen var helt underbar.

Snittet 1,5 dygn efteråt. Första badet av farmor.


Nu vill jag ha fler! =)

Min graviditet

(Tjuvade en kul gravidlista hos Johanna)

Namn: Sara Haggårds
Ålder: 29
Graviditetssymtom: Illamående, toktrött, molvärk.
Positivtgravtest i vecka: 3
Då berättade jag för..
Mamma och Putte: Dom var hos oss när vi testade positivt
Pappa och syskon: Dagen efter
Mina bästa kompisar: 9 Februari på våran inflyttningsfest.
Min barnmorska hette: Gunvor. Gillade henne inte först.
Vikt vid inskrivningen: 108 kg
Vikt vid förlossningen: 130 kg nånting?
Vikt efter förlossningen: 119 kg
Mat jag var torsk på: Inte mat men apelsinjuice.
Mat som fick mig att vilja kräkas: Minns inte nu.
Illamåendet började: I vecka 4 kanske
Och slutade: Hmm 8 kanske?
Mina första mammakläder: I vecka 13 redan för det va sjukt obehagligt med byxlinningen.
Min största modetabbe: Ja det var väl att jag inte kom i några byxor knappt.
 Första bebisprylen: Spjälskydd, rosa med små söta döskallar på.
Då kände jag första sparken:Ett litet fladder i vecka 13.
Vi trodde att bebisen i magen var: Hade ingen aning, men jag hoppades i hemlighet på en flicka
Namn vi funderade på: Molly bla
Grejer som hände med min kropp: Svullnad, bristningar, finnar, starka naglar foglossning.
Så motionerade jag: Gick flera mil på jobbet.
Konstiga grejer jag gjorde under min graviditet: ?
Konstiga kommentarer jag fick höra: Är du säker på att det bara är en bebis i magen?
Konstigaste bebisrådet: Minns inte men det var mycket galna grejer.
Värsta gravidminne: När jag fick en blödning i vecka 8.
Bästa gravidminne: När vi fick positivt besked, första sparkarna och när värkarna började.

Vill du läsa i min gamla blogg om tex graviditeten?
Klicka isf HÄR!
Lösen är det samma som här!

Någon som...

Någon som;


förstår dig:
Martin kan mig väldigt bra, nästan bättre än mig själv ibland.

du saknar: Min familj i Blge & V-ås

du längtar efter: Min lillasyster

du hatar: Grannarna!


Vem;


kramade dig senast:
Martin.

pussade dig senast: Martin.

ringde dig senast: Emilie.

ringde du senast: Syster Emelie.

var hemma hos dig senast: Kron.

var du hemma hos senast: Svärmor och svärfar


Har du;


några kärleksproblem:
Nej inte direkt.

ätit något idag: Ja, mackor.

pratat med någon idag: Martin, Stella & lillasyster

gråtit idag: Nope!

skrattat idag: Ja, min man är en tok.


Jag;


är singel:
Nej.

är rädd för att bli övergiven: Nej jag är trygg med Martin.

svär ofta: Inte överdrivet mycket.

sjunger i duschen: 1 gång om året typ.

är en morgonperson: Nej verkligen inte, men det är ändå skönt att ta vara på dagen.

skulle kunna ha pyjamas på dig i skolan: Äger ingen pyjamas och går inte i skolan.

är kär i kärleken: När jag va yngre, ja. Nu, nej.

skrattar åt mina egna skämt: Haha, ja ibland.

vill ha barn: Har barn och vill ha fler.

skulle göra en plastikoperation om det var ofarligt och gratis: Ja visst men inte göra om ansiktsdrag.


Har du;


glasögon/linser:
Ja men inte alltid.

piercingar: Japp.

syskon: En bror och två systrar.

pojk/flickvän: Nej, men man.

jobb: Ja ett som jag inte vill ha.

för många vänner: Nej.

rymt hemmifrån: Nej nej.

färgat håret: Varje månad.

bra sjävlförtroende: Sämre nu än när jag var yngre.

sagt "jag älskar dig" till någon: Jaaa, varje dag.

gjort något olagligt: Ja.

somnat i skolan: Ja.

ett ben: Nej, två.

tappat bort mig i min hemstad: Jag har bra lokalsinne.

sett en fallande stjärna och önska mig något: Flera gånger.

gjort något som jag lovat mig själv att inte göra: Många gånger.

smugit ut utan lov: Hänt nån gång men blivit påkommen.

ljugit om var du är för dina föräldrar: Tror inte det.

en hemlighet som ingen vet: Ja.

varit på en blind date: Tror inte det.

sovit en hel dag: Många gånger.

somnat gråtande: Ja.


Brukar du;


titta dig i spegelen:
Innan jag går hemmifrån.

ha ångest: Ibland.

drömma mardrömmar: Väldigt sällan.

klä dig i svart: Oftast

hata folk: Egentligen inte men ogilla som fan.

lita på folk: Nej, jag har blivit bränd av både killar och vänner.


Senaste person;


som  du sov med:
Martin och Stella

som du bråkade med: Martin.

fick dig att gråta: Martin.

du delade en dricka med: Julmust med Martin.

som du slog på: Martin på skoj.

skrek på dig: Martin.

du fick sms från: Martin.


IKEA-shoppingen

(alla småbilder är klickbara)

Tvättlappar, 4 kaffemuggar och multihängare till skärp, scarfs och sånt.

Taklampa, 100 värmeljus för bara 9:- och flaska till sköljmedlet

6 kålar till vår ARV-servis, fulaste stödkudden ever (ska sy fodral till) och silvrigt julpapper

Mobil, mikrolock och Lack-sidobord för 49:-

Köpte en barnstol på annons för 180:- (ord pris på IKEA 399:-)
Ska slipa och måla den vit sen.

Sen blev det väl lite mer småplock.
Allt blev drygt 800 kr och jag hade presentkort på 1000 kr så det blev till och med pengar över :D

Påminner om detta: LÖSEN!!

♥ Återblick ♥

(Saxat ur Martins Lunarblogg 3 Oktober 2006)


Ok nu är det mycket på G asså.. helt jävla otroligt igentligen, jag ska gifta mig :O hehe det känns rätt overkligt om jag ska vara ärlig men planerna e i full rullning och datumet är satt till den 25e augusti 2007.. men jag e inte det minsta orolig för jag ska ju gifta mig med världens vackraste, snällaste och underbaraste dalkulla :D .. jag är otroligt stolt och jag känner att Sara är "the one" hehe det är underligt hur man kan ändra sin inställning så snabbt, innan jag träffade sara så sa jag att jag ska fan aldrig gifta mig någonsin. men underskatta inte äkta kärlek!!!

vill bara säga att jag är såå jävla kär, och lycklig med dig sara och det är därför jag skriver denna dagboken. det är ju inte så ofta jag får för mig att skriva här men jag fick ett sånt där "kärleksfnatt" och en sån där varm känsla i hela kroppen. hjärtat lär nog hoppat över att slag åxå.. jag älskar dig över allt annat på denna jorden, men inte ens med dom orden kan jag beskriva hur mycket jag igentligen känner för dig..

Mycket bra dag

Har verkligen fyndat idag och hittat massa fina grejer på IKEA. Köpte även en barnstol till Stella på Blocket-annons. Hade kollat fel på priset och trodde dom satt 150kr men det var 250kr. Jag har bara 180kr på mig så jag fick den för det :) Prutat utan att det var meningen, hihi. Stella har provsetat en liten stund och den kommer bli perfekt när det är dags.

Nu spänner mina tuttar som tusan men loppan sover sååå djupt. Bir nog att pumpa ur eller låssas som det regnar ;) Stella har blvit super duktig att sova i sin säng nu. Det är som hon har hittat trygghet i den. Så fort hon får tutten och sin gosehund (som hon fått av min moster Anna-Lena) som snutte så sover hon nästan på ett ögonblick. Sen sover hon 4-6 timmar innan hon vaknar och är hungrig. Sen somnar vi båda om mitt i ammningen som vanligt, men det är en annan femma.

Nu är jag totalt slut och ska hoppa i säng.
God natt!

Lösen!!

Jag har som jag nämnt tidigare förlorat alla lösen till er som har låsta bloggar. Jag behöver ha dem igen!!
Mejla mig på sarahaggards@hotmail.com.

Hoho?

Vart håller min man hus? Jag ska ju till IKEA snart och han måste komma hem till Stella. Självklart har han inte mobilen med sig heller...

Kusin Vitamin

Stellas kusin Nils, när han var 4 månader.


Lika?


Stella 2,5 månad
H&M goes inredning

Fick ett tips av svägerskan om att H&M ska börja med inredning.
Skitsnygga grejer om ni frågar mig. Kika HÄR! får ni se själva.

To do!

 • Börja på packlista till jul
 • Diska
 • Dusha
 • Lägga mig i tid
 • Mysa
 • Sova
 • Amma
 • Vakna
:P

Yes I am

"I’m selfish, impatient & a little insecure.
I make mistakes, I am out of control & at times hard to handle.
But if you can’t handle me at my worst, then you sure as hell don’t deserve me at my best."

Jag passar i dreads
Detta var för va 2 år sedan men dom är sk DE-dreads (DE = Double Ended) Det är färdiga syntetdreads som flätas in i det egna håret. Jättepraktiskt om man vill testa hur det är att ha dreads. För ca 7 år sedan gjorde jag riktiga dreads hos Sussi i en brunröd nyans som var riktigt snyggt. Jag hade väl dom ett halvår eller så innan jag tröttnade på färgen och klippte av dem. Jag har kort på dem i förrådet.
Ska ta och scanna dem sen och visa er.

Kram

Argument för dreads

Alla mammor borde skaffa dreads, det är hur praktiskt som helst:

* Man har alltid en leksak med sig som kan förnyas med lite syntethår i regnbågens alla färger.

* Man behöver inte lägga extra pengar på hoppgunga eller en vanlig sådan för den delen heller.

* Bra distraktion vid sprattliga blöjbyten.

* Håret är alltid fixat, när det behöver fixas tar man det äldre barnet till hjälp om man har nåt.

* Löss trivs inte i dreads, bra när epedemier bryter ut på dagis.

* Enkelt att avlägsna matklägg o bebisdreggel.

* Går alltid att fula till sig och få bebbarna på glatt humör.

* Det gör inget om barnen snor alla hårsnoddar, man behöver inga, bara och använda dreadsen.

* Man märker inte att man tappar hår under och efter graviditet.

* Kommentarer som; "fan va du ser risig ut i håret" blir bara skojiga.

Bild lånad från Google


Bumbotriss


När jag var på julbord passade Martin på att premiärsätta Stella i Bumbon.
Hon hade skrattat och varit glad sa han. Kul, då verkar hon gilla den :)

Recept och resultat

Vägde mig på bvc igår och har minskat 0.8 kg, men eftersom jag inte kunde väga mig när jag började viktväkta utan vägde mig 3 dagar efter så är det inte exakt.


Tacogratäng

4 personer á 9 points

400 g nötfärs
½ stor lök
½ röd och ½ grön paprika
2 vitlöksklyftor
1 påse Tacoskrydda
2,5 dl Milda mat extra
200 g krossade tomater
1 påse Galbani Mozzarella 9%
250 g torr pasta

 

 

 

Bryn lök, paprika och nötfärs. Häll i grädde + tomatkross + krydda och vitlök och koka på svag värme under lock.
Koka under tiden pastan och blanda sedan alltihopa och fyll en gratängform.
Skiva upp mozzarellan och fördela ovanför.
Gratinera i ugn en stund tills osten smält och fått lite färg!

 

Igår gjorde jag detta: Fetaostgratinerad kycklingfilé med klyftpotatis

 


Julstress?

Börjar du känna av julstressen?

Har du svårt att få ihop familjelivet, yrkeslivet och allt som ska göras inför julen?

Lugn!

Här finns listan som kan få dej att fixa julstöket smidigt och utan stress.

 

1 december – Fram med adventstaken
Har du inte hunnit plocka fram adventsljusstakar och stjärnor så kan du fixa det idag - julen går inte under.

2 december – Gör julklappslistor
Måndag och 23 dagar kvar till jul. Varför inte börja julbestyren med att laga och äta en god middag och sedan krypa ihop i soffan tillsammans och göra julklappslistor?

3 december – Planera för egentillverkade klappar
Var det svårt att komma på klappar till alla igår? Saker man gjort själv brukar vara väldigt uppskattade, särskilt av de äldre som redan ”har allt”.

4 december – Sätt upp ljusslingorna utomhus
Nu har vi njutit några dagar av ljusen inne i fönstren så nu börjar det bli tid för att sätta upp ljusen utanför fönstren.

5 december – Se över din sopsorteringDet blir mycket skräp i jul, både efter julklappar och alla middagar.

6 december – Vem ska vi fira med?
Har ni inte ännu kommit fram till var och med vem ni ska fira julen så är denna dag perfekt till det.

7 december – Är ditt hus brandsäkert?
Andra advent. Dags att tända ljus igen. Aldrig tänder vi så många levande ljus som under julveckorna, men är du beredd om olyckan skulle vara framme?

8 december- Se över säkerheten
Ska du åka bort över julen? Prata med grannarna om att de kan hålla ett öga på huset/lägenheten så att du inte får några oinbjudna gäster.

9 december - Dags för julblommor
När trädgården sover under snötäcket (förhoppningsvis) kan juletid vara en tid att frossa i julblommor, det finns massor att välja bland.

10 december – Snabb ansiktslyftning av hemmet
Kanske en bra dag att passa på att göra något nytt inför julen i hemmet?

11 december - Har du förberett vad du ska se på TV?
Det är hög tid att botanisera bland alla TV-program som kommer under julen.

12 december - Se över ditt hem
Aldrig blir väl småskavanker så stora som när man har gäster! Gå husesyn och snygga upp alla smådetaljer du brukar reta dig på. Att sätta fast en list eller en sladd tar inte lång tid...

13 december – Lucia
Idag släcker vi belysningen och låter Lucias ljus lysa upp oss inombords, men december är en av många mörka månader i Sverige.

14 december – Stora matdagen
Tredje advent. Vik hela söndagen till att laga mat och frysa in, om du nu ska laga själv.

15 december – Se över kyl och frys
Julen är mathögtiden framför alla andra. Hur har du det i kyl och frys?

16 december - Pysseldags!
Ett bra sätt att komma i julstämning för hela familjen är att julpyssla. Det kan vara allt från att göra julkort och enkla dekorationer för granen till att baka kakor att frysa in.

17 december – Fixa en välkomnande entré
Väntar du gäster under helgen känns det bra om de möts av en välkomnande entré.

18 december - Var ska gästerna bo?
Kommer det långväga gäster på besök? Har du ordnat med sovplatser åt alla? Lite extra omsorg runt sovplatsen gör att man som gäst känner sig extra välkommen.

19 december – Sista julklappsrycket!
Här får du kanske ta fram din kreativa sida - alla julklappar måste ju inte vara prylar.

20 december - Tänk på de vilda djuren!
En trevlig dag strax innan jul spenderas med gå ut i skogen eller närmaste park med lite julgodis till vilda djur och fåglar.

21 december – Planera dukningen, dekoren och köp gran.
Halva njutningen vid julbordet är dukningen, vi tänder även det fjärde ljuset idag.

22 december – Sista städrycket!
Nu är det bara två dagar kvar, och dags för sista städningen.

23 december – Ladda för julafton och klä granen.
I morgon är det julafton och har du följt vår kalender bör du vara i bra fas med alla förberedelser.  Om inte... stackars dej!

24 december – JULAFTON
En stor julkram till alla!


Grrr

Datakrångel, datakrångel, datakrångel. Finns knappt nått som gör en så frustrerad.
Vi får inte till nått och det suger.

Ikväll ska jag på jobbets julbord på Eveldals Värdshus. Ska tydligen vara bra mat där så jag hoppas på massa gott. Åker in ett par timmar tidigare så jag kan uträtta några ärenden, Stella får vara hemma med Pappa och nappflaskan. Hon äter ersättningen lika gärna som från mig. Tror inte det blir några problem att börja med smakportioner senare heller. Lillfis ligger här brevid mig i babysittern och sover förmiddagslur trots att hon sov 8 timmar inatt.

 Igår var vi till Tingsryd och handlade mat och blöjor. Stella har nu gått upp en storlek i Liberos sortiment och har Nr 3 nu. Tyckte det va igår vi bytte till storlek 2 ju. På kvällen blev det 3 maskiner tvättade och så har jag fuskat. Jag har satt upp julstjärnor och adventsstakar i fönstren. Jag tänkte att vi börjar pynta tidigt i år iom att vi åker till Dalarna redan 21 December och blir borta en vecka. Vill ju ha julmys så länge som möjligt ju.

Nu måste jag passa på att klä mig och ta upp köttfärs innan Stella vaknar.
Kram

BVC - 7

Igår var det dags för besiktning av lilla damen. 2-månaderskontroll av bvc-sköterskan och en barnläkare. Stella blev superledsen och hon brukar ju sällan bli så ledsen så det var lite jobbigt. Vi hörde ju knappt vad sköterskan och läkaren sa. Läkaren sa iaf att Stella var perfekt (hennes ord) Ja, vi vet sa jag då ;)

Lilla stora damen har numera blivit 59 cm lång, väger 6330 gram och har ett huvudomfång på 39 cm.

Den 11 December börjar föräldragruppen som jag ska va med på och det startar med babymassage :)
Den 15 December är det vaccinationsdax för Stella, hoppas det går bra.

Kan själv!

MMS

Hon sov först i 8 timmar, alltså från 23-7, sen hade hon lyckats vrida sig ett kvarts varv i sängen. Lilla sötfis. Nu har hon fått mat så det är bara att kliva upp och börja dagen. Berättar lite senare om 2-månaderskontrollen vi var på igår. Nähä, nu somnade loppan om. Då gör jag också det :) Kram


Kamerastativ är bra till mycket


Älskade barn


Julkul

1. Jag köper alltid mer julklappar än jag borde = Förr, ja. Nu, nej.
2. En riktig julgran med äkta barr är ett måste här hemma
= Skulle aldrig i hela mitt liv sätta upp en i plast.
3. Jag tycker om att göra önskelistor för mig själv
= Japp, jag vill gärna få sånt jag behöver.
4. Julmaten är väldigt viktigt =
Ja det är halva grejen ju.
5. Skinka, lutfisk, Janssons frestelse, sill måste finnas med =
Ja, men lutfisken kan man ta på juldagen eller nått.

6. Ingen riktig jul utan snö på julafton = Ja nästan så, vill gärna ha en vit jul.
7.  Julen är oftast fridfull hos mig/oss = Mja, vi är så många i familjen så det beror på.

8. Släktbesök ingår alltid i julen = Ja, vi åker ju upp till min familj + hälsar på moster en snabbis.

9. Jag rimmar ännu på flera julklappar = Det händer på nått ibland.
10. Jultomte är viktig = Ja, fast jag är så pass gammal.
11. Jag har alltid fullt upp på julafton med bestyr = Nej inte än, men om nått år kanske.
12. Julkort ska skickas på Posten = Ja, jag vill både få och skicka riktiga.
13. Jag ser de flesta av de traditionella julprogrammen på julafton = Sant, kalle och karl bertil jonssons jul
14. Julen är mer jobbig än rolig = Nej inte jobbig men intensiv.
15. Fåglarna får alltid något att äta på "i julklapp" = Brukar mata dem men ska ju flytta så vi har skippat det i år.
16. Dopp i grytan är viktigt = Nej, det är inte prio 1.
17. Julkalendern i TV försöker jag följa = Inte numera, men nått avsnitt vill man se.

18. Åker alltid skidor på jul eller annat om snön kommer = Haha nej.
19. Vi åker bort till värmen och "firar jul" utomlands = Nej det är nog inget för mig. Gillar traditioner.

20. Vi brukar vara flera familjer/människor som slår oss ihop och firar = Japp hela packet (familjen)


HJÄLP!!

Våran dator har brakat ihop så nu måste jag ha alla inlogg till era bloggar igen.

Jag minns en del av lösenorden, men för säkerhetsskull kan ni ju skriva dem iaf.
Ni kan göra det på sarahaggards@hotmail.com eller soya.blogg@hotmail.com

Ifall nån undrar så funkar inte msn för oss heller så jag
håller till på webmessenger och där kan man varken se eller skicka bilder :(

Kram

Utmanad av Helene

DU är utmanad!

Jag blev utmanad av Heben (låst blogg)
(har redan gjort denna utmaning två gånger, men det gör inget med en extra gång)

Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa
* Utmana 7 andra i slutet av inlägget och länka till dem
* Lämna en kommentar i deras blogg om att de har blivit utmanade

1) Jag har fått superstarka naglar sen graviditeten
2) Jag vill ha fler barn, gärna nu på en gång!
3) Jag har lite telefonfobi, speciellt om jag aldrig pratat med personen innan.
4) Jag har redan bestämt namn på nästa dotter.
5) Jag är torsk på vardagsdofter så som sköljmedel, shampo och sånt.
6) Jag ska till IKEA på söndag med bästa Emilie.
7) Jag kan relatera till alla anhöriga som förlorar nära och kära, sedan Göran dog.

Jag utmanar:
ALLA min bloggläsare med egen blogg.
Säg gärna till mig om du nappar på utmaningen.

Framtidens tapeterMed tillstånd från Carpe Annah så visar jag bilder på deras babyrum.
Tapeten som dom har som fondvägg kommer antagligen sitta i vårt nya vardagsrummet i huset.
Nu sitter där en nästan identisk tapet men med mycket mindre medaljonger, jättefin men också jättetrasig och sliten tapet. Så när Annah visade bilder på sitt fina hus fastnade både jag och maken direkt på denna underbara tapet från Duro tapeter. Tapeten är ur kollektionen Cornelia och har nr 163-03. Tyvärr ser den ut som skit på hemsidan, så jag visar "live-bilder" istället :)

Vad är det för fel på mig?

Ända sedan Stella kikade ut har jag haft ont i knäna när jag reser mig upp från sittande till stående och är stel dom första stegen. Nu har jag ont i ryggslutet med om jag står en stund och det värker i armbågar, ömmar i handleder och nacke. man skulle kunna summera det med att jag har ont i alla leder nästan.

Inte nog med det, jag har fått eksem i hårbotten också. Det ser ut som jag skulle ha en rackarns massa mjäll, men det här är nått värre. Hade ju psoriasis i hårbotten när jag var yngre men den har hållt sig undan i massa år, kanske den som spökar.

Ja nu vill inte jag ha en såndär gnäll-blogg så jag avlutar med att säga: -Fan va lycklig jag är med min lilla familj!

Morfar

Idag kommer Stellas morfar på snabbvisit. Han ska till Tyskland på jobb och kör såklart förbi här vägen ner från Dalarna. Kom på det i natt han skulle komma idag och blev superglad :)

Nu står älsket och diskar, jag håller på att plocka i datarummet och lite sånt. Ska steka köttfärssås till dagens lasagne strax. Stella är uttråkad så vi får se hur det går.

Annars har vi spenderat morgonen i tv-soffan och gjort rent lilla frökens öronmusslor och lilla naveln.
Ikväll efter pappa/morfar kört till färjan så åker vi till Dångebo på glögg och pysselkväll. Fast iofs så blir det kanske lite väl sent för lilla fröken Stella då, ska diskutera saken med maken.


Nej nu kallar sysslorna!
Hej så länge

Utmanad av Tessi

Tessi har utmanat mig att gå till bildmappen i min bloggs arkiv, öppna sid nr 6 och välja bild nr 6 och berätta om den. Här har ni min bild:

Nikon D40 som jag snart är ägare till.
Förhoppningsvis kommer jag hem med den när vi varit uppe i Dalarna och firat jul.

Jag utmanar: Mamma Russin, Helenas hem, Stinas munbajs och Tuffloysan

Krämig lasagne

5 portioner á 9.5 points
500 g köttfärs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
ca 400 g 2 msk tomatpuré
2 tsk oregano, basilika, timjan
1 krm svartpeppar
1 grönsaksbuljongtärning
9 lasagneplattor
7 dl Kelda simply cheese (ostsås)
1 dl 17% riven ost

Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs mjuk i lite sprayolja i stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, peppar och buljongtärning. Låt såsen koka ca 5 min. Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med sås. Strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera med en god sallad.

Sovmorgon

I och för sig så somnade lillfisen inte förrän 1 men sen sov hon 6 timmar i streck innan hon vaknade för mat första gången. Sen fick hon somna om mellan oss i dubbelsängen. Sen vaknade hon kanske efter nån timme igen och fick äta frukost nummer 2. klockan 11.30 ca kom Martin in och väckte oss, där sitter jag och sover med Stella sovandes som en banan i knät. Hon somnar ifrån bröstet och jag ifrån amningen, haha. Som jag brukar säga: Man ska göra det man är bra på!

Martin hade kokat mannagrynsgröt, min favvo och sen myste vi ner oss i soffan en stund och kikade på 2 fiskeprogram Martin spelat in på våran nya Boxer. Det är en inspelningsbar Boxer och där man kan pausa direktsänd tv, spola tillbaka och fram igen. Jag måste erkänna att det är hur bra som helst! Nu kan man ställa in Boxern så den spelar in alla våra favoritprogram automatiskt, så nu har jag en jäkla massa tv att se. Vet inte när jag ska hinna med det bara. Sen på köpet när vi beställde tvillingkortet och Boxern så fick vi en 10 megapixel, digitalkamera. Inte illa va?

Vi åkte ut en sväng sen och tänkte på på Julmarknaden i Korrö men vi kom på att vi åker dit nästa helg istället då vi fått lön. Istället gjorde vi en överraskningsvisit hos Emilie, Maja och Robban. Emilie blev glad att vi kom och underhöll dom lite. Deras badrum som dom renoverar börjar bli klart och det blir såååå snyggt! Stella skötte sig exemplariskt och var glad mer eller mindre hela tiden. Vi fick kaffe och mat, tack tack! Imorgon ska vi dit igen på Glögg och pyssel-kväll. *mys*

Ikväll har jag pillat med bloggen och är väl så gott som klar nu. Orkar inte pilla mer nu iaf. Jag måste ta reda på köttfärs jag har i kylen innan den blir dålig. Viktväktar-lasagne blir det imorgon.

Puss och kram

Snabba köttfärsgratängen

Dagens viktväktarrecept


4 personer á 8,5 points

400 g nötfärs
2,5 dl milda mat extra
1 liten lök
1 burk hela champinjoner
1 dl 17 % ost
kinesisk soja
Knorr kött och grillkrydda
250 g pasta

Gör som köttfärssås (smasätt med soja och grillkryddan efter smak!) och blanda sedan ihop den kokta pastan med köttfärsen och fyll en form. Strö ost på!

Gratinera 15 min i 225 g.

Bloggdesign

Lite modifierad design på G, kika in imorgon får ni se :)

Kramelikräm

Tröttfis


Ville inte somna igår kväll igen.
Så jag tar igen det lite i babysittern när mamma bloggar.

Utmanad av Lisa

Utmaning: Visa din bokhylla!
Jag är nog inte rätt person för den här utmaningen egentligen, men here we go!


Vi har ingen bokhylla, och vill inte ha heller för den delen.
Våra böcker ligger där vi behöver dem eller nerpackade i kartonger.

Överst till vänster: Kokböckerna på tavellisten i köket.
Överst till höger: Trädgård och gravid/bebisböcker, hyllan under vardagsrumsbordet.
Mitten till höger: Djurdoktorn - Katt i hallen av alla ställen
Mitten till vänster: Barnböcker till Stella och barnböcker till oss på Stellas byrå.
Längst ner till höger: Pappabok, läkarbok och bebisnamnboken i Stellas hylla.
Längst ner till vänster: Gravidböcker, bebisböcker och fen shui under min sänghylla.

Jag utmanar: Sussi, Stina, Annah och Louise

KramMin älskadeJag älskar dig så!

Göran

Killswitch Engage - Rose of Sharyn

Att fira jul utan dig blir inte detsamma, du var ju en i familjen.
Göran, vi saknar dig så jävla mycket!

Hmm

Tur att Martin ringde till sin mamma för hon hade glömt att hon skulle va barnvakt.
Nu hinner hon förhoppningsvis hem tills vi ska åka.

Nu är nätet tillbaka med :D

Haha

Jaha här sitter jag i baksätet på min egen bil på en parkeringsficka längst en vältrafikeradväg och ammar. Trodde vi skulle hinna hem innan det var dags för mat, ack vad jag bedrog mig. Stella blev attackhungrig och superledsen på 2 sec, så här står vi. Ikväll ska Stella ha barnvakt första gången. Farmor ska passa henne när vi ska på föreläsning på BVC om att hålla glöden levande i förhållandet efter man fått barn. Hoppas det blir intressant och ger nått. Hem och packa upp varor och packa Stellas grejer.

Jobb

Har gått brevid 4 timmar på mitt nya extrajobb nu ikväll. Det var väl identiskt med mitt vanliga jobb men med lite lättare avdelning. Personalbrist har dom så det skriker om det så dom lär väl ringa mig titt som tätt. Hade tänkt gå brevid en kväll inne och 2 kvällar ute i hemvården. Tror jag skulle trivas med att köra runt i byarna. Är skittrött idag så jag hoppas Stella sover snällt nu. Imorgon ska hon och jag åka in till stan för att handla mat. God natt!

God morgon världen!

MMS

God morgon världen!


Hej i natten

Ska berätta mer bakgrund om Chili och hennes fula ovana när nätet är tillbaka. Man får inte plats med så långa berättelser via wap nämligen. Stella sover iaf och har sovit sen 21-22. Hon har vaknat en gång och ätit och nyss somnat om igen. Duktiga tjejen! Hon har sovit brevid mig en natt i helgen och det märks i min kropp på en gång. Får ont i axlar, ryggen och höften för jag ligger så illa och blick stilla när hon är i sängen. Nu ska jag också sova så jag orkar gå upp 8 imorgon. Måste ta vara på dagen.

Ångest

Chili har inte slutat kissa i soffan. Jag har trott hon blivit bättre men nej. Vi ska ju köpa ny soffa när vi flyttat och jag vägrar ha en katt som kissar ner den också. Jag vet att det bara finns en utväg, men bara tanken ger mig sån sjuk ångest. Frågan är bara när...

Jaha så var det dags igen...

Vi är utan nät igen. Supporten kunde inte hjälpa mig utan felanmälde det bara och självklart hade folket som "lagar" bredbandet gått hem för dagen S.U.C.K! Vill att ni ska veta att jag inte kan svara på kommentarer hos er som har blogger och egna hemsidor. Hoppas på nät imorgon igen, så länge får ni hålla tillgodo med mina wap-inlägg. Kram

Stella min Stella

Hon somnade runt 24 och sov sen jättebra. Vaknade 1 gång för mat bara. Skönt för mig iofs, men jag föredrar att hon är sitt vanliga nöjda jag. Ska få låna min storasysters bok, barnaboken av anna wahlgren. Jag har försökt låna den på bibblan 2ggr men hinner ju bara med ett kapitel innan lånemånaden är ute. Boken går ju knappt att få tag på, iaf inte på nätet. Till och med gamla upplagor på Tradera går på över 300kr, nej tack! Nu har Stella somnat, få se hur länge. Kram

Gratis är gott!

MMS

Gratisnummer av tidningen foto, inte helt fel.


Vart är min dotter?

Igår kväll eller ska jag säga natt kanske så vägrade våran tös somna. Vi provade det mesta och hon bara grät och skrek. Jag ammade, som nästan alltid funkar som sövningsmetod, jag vaggade henne, provade vända på henne, la hennes gosehund runt hennes huvud.. Ja allt som annars brukar funka var lönlöst. Till slut fick Martin vanka av och an med henne och hon lugnade ner sig. Efter en bra stund provade han att lägga henne i spjälsängen igen och snabbt i med nappen och gosehunden runt huvudet och vips så sover hon. Då är klockan 00:30!!

Hon sov sen i närmare 6 timmar innan hon vaknade och vill ha mat. Efter det fick hon ligga kvar i våran säng för jag var helt paj efter all sömnbrist på senaste tiden. 2 månader med lite halvtokiga sovtimmar tar ut sin rätt till slut.

Idag har hon också varit gnällig och missnöjd mest hela tiden. Det går små stunder med det mesta men sen lessnar hon ur. Hon sover inte lika mycket på dagarna nu heller, kanske 20-30 minuter åt gången istället för flera timmar som innan.

Antar att hon växer och utvecklas just nu och blir orolig. Likaså behöver hon kanske inte lika mycket sömn på dagarna länge. Kanske rättar hennes middagslur till sig när hon passerar denna utvecklingsperiod som jag misstänker att det beror på.

Var det inte någon av er som har köpt en bok om barns/bebisars utveklingsperioder?

Kram

Blä

Tänkte göra om min bloggdesign men jag har ingen inspiration alls. Inget blir bra och jag orkar helt enkelt inte pilla just nu. Ni får hålla till godo med en halvdan tills orken och lusten faller på igen.


VimplarSydde vimplar i begie, vitt och rosa till Stellas nya rum i huset.
Blev väldigt nöjd för att vara första gången utan instruktioner och med en kass symaskin.

Hej igen!

Måste börja med att säga tack för att ni bryr er
och tack för att ni ger mig era ärliga åsikter, det uppskattas!

Jag har knappt skrivit om mina och Martins duster innan, just för att man tror att folk ska tro att vi är påväg att skiljas eller liknande. För så är det verkligen inte, det är helt enkelt så livet är. Upp och nergångar, inget konstigt i det.

Men jag citerar Evelina, en läsare: -Vissa är så himla rädda för att säga att man ens blir arg på sin partner av rädsla att folk ska anta en massa saker. Så sant som det är sagt, precis så har det varit för mig. Men nu skiter jag i vad folk tror, vi vet!

Jag älskar Martin även om han gör mig vansinnig ibland, precis lika arg blir ju han på mig. Vi är väldigt lika när det kommer till att vara omogna när vi bråkar. Men när vi är lugna kan vi ha de mest givande och eniga samtal om vårat förhållande och framtiden. Ingen av oss vill ju ge upp och skulle aldrig låta Stella lida för att vi är mindre smarta ibland.

Han är en go och busig pappa. Han lockar fram leenden och joller ur Stella titt som tätt. Hon är snålare med smajlen mot sin trötta morsa dock. Jag är väl mest matmaskin antar jag, men jag klagar inte :)

Hej

Allt är bättre nu och det mesta utagerat. Vi tar nya tag och blickar frammåt. Orkar verkligen inte med att bråka om tid, vanor och ovanor. Orkar iofs inte bråka om någonting men det blir nog lätt slitningar när man är nyfödda föräldrar. Vi älskar varann och vill kämpa. Ska inte bli en familj i statistiken! Nu ska vi ta våran söta dotter och försöka få henne att somna om och såklart söva oss själva. Imorgon när vi vaknar har vi inga tider att passa. Underbart!

.

Hela namnet: Sara Kristina Haggårds
Födelsedatum: 17 Oktober 1979.
Kom du tidigt, rätt dag eller försent?: Ett par dagar innan.
Vart föddes du?: Förlossningen, Falu lasarett.

Bor du nu i samma stad? Nej, inte sen snart 1 år tillbaka.
Vad föddes du med för ögonfärg? Blå.
Har du samma nu med? Nej nu är dom grönmelerade.
Hårfärg när du föddes? Svart
Har du samma nu? Ja, fast färgat. Har väl råttfärgat annars eller nått.
Har du någonsin färgat ditt hår, i så fall hur många gånger?  Ca 156 ggr
Hur lång är du? 169 cm
Skostorlek? 38-39.
Civilstånd? Gift.


STEG 2:
Första bästa kompisen? Sandra Hinders, vi va lika gamla och bodde grannar.
Första husdjuret? Måste ha varit akvariefiskar, men storasyster hade Marsvinet Penny.
Första personen du kysste? Första riktiga kyssen var Tomas N, min första kärlek.
Första förälskelsen? Samma som ovan.
Första förhållandet? Se ovan.
Första ordet? Iiingen aning.
Första gången du drack, om du har de? Va nog i 7an i Säter på nån hemmafest kanske, minns inte riktigt.
Första gången du rökte, om du har de? Japp, i min lekstuga. Snodde mammas paket och drog munbloss *uääh*
Första gången du snusade, om du har de? I gångtunneln till ICA, Gustafs sommaren nån gång i högstadiet.STEG 3:
Två bra sidor du har: Envis och ärlig.
Två dåliga sidor du har: Egocentrisk och lat.
Största fobin: Ränas väl knappt, men jag vägrar svälja varmt vatten.
Rädd för sjukhus? Nej, men vissa grejer kan vara jobbiga på dem.
Rädd för tandläkaren? Nej, jmen jag är rädd för tandläkarräkningen ;)
Gillar du att slåss? Haha, nej.
Kan du gå på en fest utan att dricka? Såklart, drack knappt innan Stella heller så.
Festar du ofta?Never!
Röker du? Det är så sjukt äckligt, så nej.
Vilka har du varit tillsammans med? Bara 2 som verkligen räknas. Micke och Martin is still going strong.
Har du haft ett sadistiskt förhållande? Nej tack!
Har du någon gång svimmat? Ja för en kort stund när jag slog bakhuvudet i isen i 6:an.


Steg 4:
Har du borstat tänderna? Japp, efter duschen jag äntligen hann med efter Martin kom hem från fisket.
Senaste köpet? 3 liter mjölk och smör.
Åkt senast? Igår var vi till Rävgården (svärisarna) vårat framtida hem.
Ringde du senast? Mamma.
Ringde dig senast? Putte.
Kysste du senast? Martin i natt.
Kramade du senast? Martin.
Sov i samma säng som? Stella.
Senaste sms:et ifrån? Liza, svägerskan.
Vart festade du senast? Minns inte.
Grät senast? I dag.

Steg 5:
Senaste förhållandet? Martin, just nu.
Nuvarande förhållande?  Uhm, det jag har nu...?
Har du haft kontakt med polisen? Ja.
Gjort något olagligt och åkt fast? Nära en gång.
Gjort något olagligt men kommit undan? Ja...
Varit i en ambulans? Ja fast på studiebesök.
Sovit en natt på ett sjukhus? Ja, 3 nätter när Stella kom.

Fröken söt somnade om

 

MMS

 

Fröken söt somnade om efter morgonens måltid,

det gjorde jag med och Stella fick mjölk på hela pyjamasen.


Ensam

Han åkte 8 imorse och är borta än. Gissa vart han är! Japp, han fiskar... Jag känner mig så ensam och önskar vi kunde ha en familjehelg någon gång. Jag och Stella kan inte ta oss nånstans heller för han har bilen. Strandsatt i en grå, regnig håla. När ska du prioritera en sovmorgon och en helg med oss? Kanske när det är försent. :(

Martins lista

Namn: Karl Gunnar Martin

Född: 1980.

Ögonfärg: Blå.

Klädstil: Mer bekvämt än snyggt tyvärr.

Hårfärg: Mörkblond.

Favoritfärg: Röd?

Favoritmat: Kött i stora lass.

Har han färgat håret nån gång? Ja många g¨nger, han är ju gammal punkare.

Har han klippt sig någon gång? Rakar sig någon gång i veckan.

Har han piercat sig? Ja, öron, tunga, ögonbryn, PA, underläpp men har bara Öron och PA kvar.

Dricker han? Ja Wiskey är favvo.

Röker han? Ibland på nån fest.

Vad heter gatan han bor på? Furudalsvägen.

Vad har han för mobil? En Sony Ericsson W800-nånting.

Vad vill han bli när han blir stor? Fiskeguide.

Vad har han för färg i sitt rum? Begie.

Har han någon/några systrar? Ja, Liza.

Har han någon/några bröder? Nej.

Vilken mat hatar han? Han gillar inte pölsa tyvärr.

Vad tror du att han skulle göra om han vann 1 miljon? Köpa båt,  renovera huset totalt och köpa fiskegrejer.

Vad brukar han göra efter skolan/jobbet? Fiska, ligga på soffan, laga mat och va med oss.

Vad heter hans pappa och mamma? Jan och Lena.

Har han bråkat med nån någon gång? Ja det kan man ju säga.

Vad brukar han göra på helgerna? Fiska, dricka nån wirre och umgås med Dångebo-familjen.

Vad har han för musiksmak? Metall!

Hur träffades ni? Han raggade upp mig på lunarstorm, kom upp från Småland och hälsade på en helg och åkte aldrig hem igen.

Vad påminner dig om honom? Våra låtar, hans lukt och våran underbara dotter.

Vad var det första han sa till dig? (skrev) Nice ass! eller nått sånt.

Vad var det första du sa till honom? Tackar ;) Snygga tatueringar, typ.

Vad brukar ni oftast skicka sms om? Saker som jag funderar över, när han kommer hem och sånt.

Är han beroende av något? Snus.

Vad kallar du honom? Älskling.

Vad kallar han dig? Älsk.

Idrottar han? Nej det kan man inte beskylla honom för.

Vad har ni gemensamt? Kärleken, Stella, lån, minnen.

Om du skulle ge honom en present då han fyller år, vilken blomma skulle det vara? Han vill inte ha nån blomma, han vill ha fiskegrejer, enbart!

Om du skulle beskriva honom med 3 ord, vilka skulle det vara? Trygg, mysig och underbar

Gillar du honom? Ja hur mycket som helst!

Gjort idag?

 • Ammat jättesnuvig bebis
 • Ätit frulle med maken
 • Fikat hos svärföräldrarna
 • Diskat
 • Pantat  och Handlat
 • Lagat äppelpannkaka
 • Bloggat
 • Myst med Stella
 • Myst med Martin
 • Målat halmhjärta
 • Sytt på en julstrumpa
 • Läst i MAMA
 • Kikat efter julklappar
 • Varit glad
 • Funderat på preventivmedel
 • Tvättat
 • Läst bloggar


Senare ska jag:
 • Leta på kläderna jag ska sälja på tradera
 • Kolla till tvätten
 • Sy lite till
 • Amma
 • Prova nya tandkrämen
 • Sova
 

Dagens pyssel


Har målat ett halmhjärta som jag räddade ur svärmors "skänka till kupan-hög"
Klippte några enkvistar och återanvände det svarta bandet från min brudbukett.
Budgetpyssel på hög nivå!

Nakenfis


♥ Russin ♥

♥ Vet ni.. Jag har nog verkligen fått en äkta och fin vänskap på distans.
Jag pratar om Lisa, Russinmamman.
Vi kan prata om allt och är nog mer lika än vi först trott.

Igår kom det ett brev på posten... Det var längesen jag blev så glad över ett brev!

Lisa har gjort ett namnsmycke till mig
*stolt och glad*

Jag har bestämt mig!

Jag ska börja viktväkta!
Frågan är om jag ska börja nu vid lön eller den 1 december.
Nu ska mina sista gravidkilon bort och jag ska trivas med mig själv igen.
Tänker inte anmäla mig hos VV utan kommer köra hemma.
Har material själv sen jag var med och sen har väl mamma, svärmor, Helena och Emelie receptböcker. Sen kan ju Russin det där med så :)
Sen finns det ju oändligt mycket recept och sånt på nätet.

Men som sagt.. När ska jag börja?
Va tycker du?

Ang kommentarer...

Haha, flera av er har rätt!
Jag är faktiskt dålig själv på att kommentera hos er, my bad!
Vi gör en deal? Vi skärper till oss och kommenterar mer, så blir alla glada :D

Tack för att ni påminnde mig!
Kram hela dan

Hallå?

Men va dåliga ni har blivit på att kommentera. Det är bara Russin, Sussi, lillasyster, mamma och Stina som kommenterar nu för tiden! Ni andra 45 då?

Stella 2 månader

Japp, nu är klockan 00:15 och det är 2 månader sedan Stella föddes. Oj oj oj vad tiden rusar iväg så fort hon kom ut. Jag är så sjukt stolt över våran lilla fis och hon gör framsteg varje dag!

Stella nu:
Hålla huvudet uppe långa stunder, om än lite ostadigt.
Greppa saker lite mer medvetet, som tex nappen som jag visade häromdagen.
Hon snackar mycket när hon är på bra humör.
Vill helst sova på sidan och blir irriterad om hon tappar nappen.
Är ganska kvällspigg numera och vill helst inte sova för natten förrän vid 22-tiden.
Äter alltis med god aptit och har blivit lite mer snuttig än innan.
Älskar sin skötbordsmobil med fiskar.Hjältelagen anti Jantelagen!
Du ska tro att du är något.

Du ska tro att du är lika god som alla andra och att alla andra lika goda som du.
Du ska tro att du är lika klok som andra, ibland klokare.
Du ska veta att du är lika bra som andra. Om du vet att du gör ditt bästa, kan du uppskatta dem som är bättre.
Ibland vet du mer än andra. Du är inte förmer än andra men du är enastående som alla andra.
Du duger till mycket. Skratta åt dig själv och den värld du lever i, det gör dig fri.
Du ska tro att många bryr sig om dig.
Du ska tro att du kan lära andra en hel del och lära av dem.
Varför?
För att du är någon som behövs.

Gudrun Hjälte

Fyll i-lista

Jag heter Sara och kallas för Sara

Jag kommer från Borlänge och bor nu i lägenhet tillsammans med Martin Stella och Chili.
Jag Har/vill ha 1 dotter men vill ha ca 1-3 till antal barn som heter/ska heta *hemligt*
Jag har/vill ha katt/hund/häst/annat Katten Chili.

Jag jobbar som/pluggar Undersköterska på äldreboende + extra, men just nu är jag mammaledig.
Tre jobb jag har haft tidigare Lagerarbetare på Schenker, servitris på Falken, personlig assistent.

På fritiden brukar jag umgås med familjen och vänner, shoppa, flänga och fara men skulle även vilja sova mer, vara i Borlänge mer och plugga webbdesign.

Om fem år tror jag att vi har 3 barn till och bor på gården med massa djur.

Om jag vann fem miljoner skulle jag bli livrädd att förlora dom. Shop til I drop och ge bort lite.

Jag skulle vilja vara bäst i världen på sy, designa, pyssla och fota.
Ett pinsamt minne när jag skällde ut brevbäraren innan jag kollade fakta.

Jag blir glad av Stella, Martin, mina syskon och föräldrar. vänner och pengar (shopping)
Jag är stolt över att vara Stellas mamma och Martins fru.
Yrken jag kan tänka mig webbdesigner, inredningsbutiksinnehavare

40 dagar

Förstår ni att det bara är 40 dagar till Julafton? 40 dagar är ju ingenting ju... Den 22 December åker vi upp till Dalarna och får förhoppningsvis fira en vit jul, Stellas första jul.
På vägen upp stannar vi i Kumla och kramas och myser lite med älskade moster Anna-Lena med familj. Dom måste ju få träffa våran lilla stjärna ju.
Den 23e ska vi vara hemma hos pappa och Ingrid och mysa lite med skinkamacka och lite glögg. På julafton blir vi hemma hos mamma och Putte. Hoppas vi hinner med en fika med Sussi också, så Stella får träffa Elias. Stannar i Borlänge till den 26e då vi åker vidare till Västerås och firar jul med Helena, Claes och Nils. Förhoppningsvis hinner vi ta en fika med Stina och hennes lilla familj med.
Den 28e åker vi neråt igen och tänkte stanna i Örebro och träffa min bloggbästis Lisa och hela Russin-familjen.

Det blir intensivt och många att träffa men man måste ju försöka när vi bor så långt ifrån alla underbara.

Nytt!

 • 17 November - Emilie 28år. Kalas i Dångebo.
 • 19 November - Gå brevid på mitt nya extrajobb som undersköterska. Så skönt för det är bara 10 min hemmifrån istället för 35.
 • 26 November - Julbord med mitt vanliga jobb på Evedals värdshus.
 • 5 December - Efterkontroll med läkarundersökning och preventivmedelsplanering.

Stellas nätter

Trodde Stella vänt på dygnet totalt då hon somnade ca 20-21 och sen vaknade vid 23 och vägrade somna om förrän 2.30 på natten. Men igår kväll la vi henne runt 20 igen och sen vaknade hon vid 23 och fick mat och sen la jag henne i spjälsängen igen utan att hon hade somnat vid bröstet som hon brukar. Lite nappspottande och vaggande på sängen, sen sov hon! Sov ända till 4.20 innan det var dags för mat igen. Somnade om i sin säng igen! och vaknade strax innan 8 och fick äta och komma upp.

Nu ikväll la Martin henne 19 och hon sov inte länge alls innan hon pep igen. Ville inte somna om så det blev lite mat och mys med mig, sen tog Martin över igen och hon somnade på hans bröst. Nu vid 21.30 ca så försöker vi lägga henne i spjälsängen igen, får se hur det går.

Stella har iaf sovit i sin egen säng i 4 nätter nu och det funkar jättebra. Hoppas det håller i sig.

Syhörna

Jag har inte tid med er just nu.... Jag pysslar nämligen :P
Men jag uppdaterar bloggen lite senare i kväll.

Kram

Tisdag

Halloj.
Idag har det varit fullt upp. Vaknade när Stella sa till om mat vid 9. Drack kaffe med maken och bestämde att han skulle komma hem tidigt och va med Stella när jag skulle in till stan. Lilla fröken var lite rosslig och hade hosta imorse så jag ville inte riskera att hon skulle bli mer förkyld genom att släpa henne rut Växjö med allt vad det innebär. Emilie och Maja kom och vi fikade lite på mina nybakta saffransbullar innan Martin kom hem och vi kunde åka. Jag hade tid på röntgen (datortomografi av mitt bäcken) klockan 13.15. Sjukhusbesöket gick rätt fort men kostade 350kr! Varför står det inte på kallelsen att det kostar pengar? Hur som helst så åkte vi ner på stan och gjorde lite ärenden. Var till min nya älsklingsbutik, Panduro och hämtade 3 skyltar man hänger på dörrhandtaget som jag beställt. Dom är redan vita så jag ska bara måla/skriva på dem med svart eller grått sen. Fick kaffe hos Emilies bror och tjej innan vi köpte fog och fix och körde hem.
Hemma har jag myst med Stella ätit mat, kollat på film och nu ska jag hoppa i säng.

Kram på er

Gårdagens bageri

Soyas Saffransbullar
(modifierade ett helt vanligt vetedegsrecept)

1 vetedeg på 5 dl mjölk, 1 pkt saffran och lite kardemumma.
Fyllning: Smör, strösocker, kardemumma, vanlijsocker blandat och riven mandelmassa.
Behöver jag säga att dom är fenomenalt goda?

Jag älskar saffra, så jag skulle lätt kunna ha 2 pkt i degen, men det är ju så dyrt :(

IQ-test efter 6 timmars sömn


Totalresultat: 121
Resultatkategori: Hög

*hehehe*

Inte så dum ändå

Tete tipsade om ett IQ-test hos illustrerad Vetenskap.
Jag va tvungen att testa fast klockan är över 2 på natten.
Måste nästan prova göra det när jag är vaken och pigg med.
 Testa själv?
(Klicka på bilden)


Om det syns dåligt så står det:
Totalresultat: 115
Resultatkategori: Övernormal


Börjar fatta grejen


Har de 2 senaste dagarna börjat greppa nappen :)

PMS De Luxe?

Jag har kanske kommit på varför jag har mått piss den senaste tiden. Igår fick jag (vad vi tror) min första mens sedan Stella kom. Exakt 8 veckor -1 dag sedan hon föddes. Jag har nog så länge jag kan minnas ett jävla dåligt humör när mensen är på G. Jag blir instabil i psyket och humöret går upp och ner som en berg-och-dalbana. Gråter för minsta lilla och är allmänt sur. När jag väl kom på det så föll alla bitar på plats, för nu när mensen kommit mår jag ju bättre och är glad igen.

Men eftersom jag har ett sånt humör och mår skit + utsätter min älskade make och omgivning för det så borde jag kanske ta upp det med min barnmorska när jag ska dit snart på efterkontroll. Jag kanske kan få hjälp med det på nått sätt iaf.

Det jag är mest komfunderad över är att mensen kom tillbaka så snabbt. Hade ju sett fram mot flera månader utan, nu när jag ammar. Men sen när har min kropp varit normal? ;)

Jag ♥ Pappa


Ligga och snacka med pappa är inte dumt alls :D


Pappas keps är också rätt kul.

Bakning pågår

Bakning pågår och Stella har ett paket till sin pappa under dubbelsängen... hihi
Pappan är på sjön och fiskar men när han kommer hem får han kladdmuffins, kardemummalatte och paket.

Stella ligger i spjälsängen och laddar batterierna för att orka fira sin snälla pappa idag.
Behöver jag tillägga att jag mår bättre, eller märks det ändå?

Photoshop på riktigt!


Men fy så olustigt...

Klockan är runt 6 och jag har precis lagt tillbaka Stella i sin egen säng igen. Ska gå upp och kissa som alltid varje natt och tycker det är snorkallt i lägenheten. Misstänker rätt fort vad som är fel och mycket riktigt... Altandörren står på VID GAVEL! Känns ju väldigt tryggt att ha sovit en hel natt och inte ens har stängt om sig. Nu kanske Martin blir lite nogrannare att stänga altandörren härdanefter.

Piggelin

Det är då inget fel på lilla damen. Hon har legat i sitt babygym, badat och legat och snackat med mig en bra stund innan hon blev trötter igen. Hon sov drygt en timme innan hon var hungrig igen. Nu har hon ätit och ligger på min mage påväg att somna om igen. Jag njuter av hennes närhet, min älskade fis. Stella ska få sova i sin säng inatt för jag tänker inte riskera att hon ramlar ur våran stora säng. Jag älskar henne så jag svämmar över av kärlek. Hon är ALLT!

Nu då?

Skulle jag säga att jag mår bättre så skulle jag ljuga, men jag önskar verkligen jag kunde säga att allt kändes bra igen. Martin är supergo mot mig nu iaf och han försöker verkligen få mig att må bättre. Han åkte och fiskade en liten, liten stund i den lokala pölen istället för med båt på en sjö längre bort. Det fick mig att få lite hopp iaf.

Det värsta som någonsin kunde hända, hände idag. Stella ramlade ner från skötbädden hos Emilie och Robban. Hon blev livrädd och tappade nog andan för hon kunde knappt ta ett riktigt andetag först innan hon började störtgråta. Det hela slutade med att jag grät mer än hon och blev nedkissad på köpet. Stella klarade sig utan en enda synlig skråma, hon var lite röd på en fläck på magen bara. Hon slutade gråta rätt fort och ville ha bröstet. Hon åt bra och somnade sen. Det sjuka av allt är att jag stog där vid skötbädden hela tiden, jag lämnade henne inte där utom synhåll så som liknande olyckor har skett. Jag hade bajsblöjan i handerna och skulle vika ihop den för att slänga den och ser i ögonvrån att hela skötbädden glider av byrån den ligger på. Jag vet att jag inte gjorde nått fel, men ändå har jag dåligt samvete och grämer mig hela tiden. Jag känner mig som en usel mamma! En sak till som är mindre kul är att byns största skvallerkärring (en kille) var där så nu lär hela byn veta om det och tycka att vi är dåliga föräldrar.

Håller ett extra öga på lillälsklingen nu så hon inte fått hjärskakning eller nått sånt. Hon känns lite varm och har sovit mycket sen det hände så jag ska ta tempen nu och om hon inte piggnar i, ska jag ringa in till sjukvårdsupplysningen.

Ni ska veta att jag skäms att skriva om det här, men jag vet ju innerst inne att det händer de flesta nån gång, även om ingen vill prata om det. Man är rädd för att bli dömd som en dålig förälder helt enkelt.

Pyssel

Blöjpåsen jag sydde för några dagar sedan.
Påsen är inte fullt så genomskinlig som här på bilden,
utan det är blixten som gör det.I bakgrunden ser ni Stellas söta spjälskydd med rosa döskallar på.
Vi köpte det lååångt innan jag ens var gravid,
 och hoppades nog på att det skulle va en tjej.

Snackar lite
Nyvaken liten älskling
Längst uppe i högra hörnet ser ni Stellas fina Bukowski-teddy, från morfar och Ingrid.
2008

Det har nog hänt mer på det här året än på hela mitt liv känns det som. Iaf om man ska räkna känslomässigt.
 • Flyttade 54 mil 3 dagar innan nyår
 • Började nytt jobb i en ny stad redan efter 6 dagar i Småland
 • Blev gravid i samma veva
 • Göran dog
 • Begravning
 • Vantrivsel på jobbet
 • Foglossning och andra graviditetsbesvär
 • Stella föds
 • Jag blir mamma
Kanske inte så konstigt att det blir lite för mycket ibland. Omställning från arbetande till "hemmafru" blev kanske inte som jag tänkt mig. Tror faktiskt att jag har lindat in hela det här med att vara föräldraledig. Missförstå mig inte nu, för jag älskar att vara med Stella och jag tycker det är ett makalöst bra land man lever i om man tänker på föräldraförsäkringen. Hur som helst så kan man ju aldrig riktigt veta hur det kommer att bli, eller kännas.
Martin funderade på ifall jag är understimulerad nu när jag bara går här hemma och bor ute på landet, och det kan nog vara en av orsakerna. Likaså trodde han att jag är "utarbetad" eller hur han uttryckte sig och det är nog kanske det som är en av de jobbigaste grejerna. Jag har nog varit stressad över allt. Hinna laga lunch till mig på dagarna, hinna duscha, diska, plocka, städa osv fast man har en liten guldklimp på armen som kanske inte alls vill ligga i babysittern och titta på. martin jobbar hela veckorna och på helgerna vill han fiska så det känns inte som vi har nån familjetid heller. Vissa dagar sitter man där med en ledsen dotter i morgonrocken, oduschad, svettig och med håret på ända hela dagen. Man får inget gjort vare sig man vill eller inte. Ut och gå är ju skönt och så, men hur kul är det att gå själv i längden? Kom nu inte med nån lam idé om att jag ska efterlysa promenadkompisar nånstans, för så funkar inte jag! Jag har några få vänner som jag vill dela saker med och det är ingen som bor närmare än 2,5 mil.

Men jag har nog ingen förlossningsdepression, jag är bara nere. Iaf vad jag själv tror... Det är bara sådär som att ingenting är roligt. Jag ser inget positivt i nått, förutom Stella då såklart. Hon är min glädjekälla och sol. Ingen kan vara ledsen när hon är glad.

Jag har mina små pysselprojekt på kvällarna iaf och det är skönt att ha nått stimulerande att göra. Som häromdagen så sydde jag en liten blöjpåse att knyta fast på spjälsängen. Vit påse med ett stort begie hjärta på och rosa sidenband. Blev söt men inte perfekt, för jag har egentligen ingen talang med en symaskin. Mamma har alltid handarbetat hela mitt liv men jag var aldrig speciellt intresserad av det. Jag valde träslöjd istället och trivdes med det. Nu när man snart är 30 börjar man förstå det roliga och fiffiga med att ha en symaskin och att kunna använda den. Våran symaskin är från 1967 och har nog inte blivit servad på 20 år. Den låter illa och beter sig lite lustigt. Nu har jag iofs inte lärt mig den riktigt än, men jag ska önska mig en nyare begagnad i 30-årspresent. Synd bara att det är 11 månader tills dess.

Har fortfarande inte fått mina journaler och andra papper från min förlossning och tydligen kan det dröja 1-2 månader. Nu har det snart gått 2 månader så jag hoppas dom kommer nu. Känner att jag vill skriva ner min förlossning, men jag måste ha journaler och Martin till hjälp. Själv var jag så borta av all smärta och lustgas så man har tyvärr, eller kanske tack och lov missat en hel del.

Lillfisen ligger och sover efter många om och men. Storfisen är på väg att lägga sig nu och jag ska göra dom sällskap.
Sov gott!

SMILE!


Jag lyckades fånga det på film!!!
*nöjd*

Ordlös

Vet inte riktigt vad jag ska skriva, mår inte så bra emellanåt. Fortfarande nere och fattar inte vad det är för fel riktigt. Ska mata liten älskling strax och sen sova.

Har lite projekt iaf, så som sy tyghjärtan. Fast nu är min symaskin utlånad till min bästis. Sen målar jag om mitt flaskställ vitt, men det blev inte lika bra som jag hoppats. Aja, det får duga helt enkelt.

Kram

Vilken hund är du?

Jag blev på något lusitgt vis en:
Cocker Spaniel
Cocker Spaniel
Cocker spanieln är en av världens mest uppskattade och populära hundraser. Det är en sportig och aktiv sällskapshund som passar bra i de flesta familjer. Den är robust, snäll och barnvänlig men kan också vara något egensinnig. en det är också en ras med ganska stor arbetsvilja, energi och livsglädje så den rekommenderas helst till familjer som är lika aktiva som hunden själv. Rasens särprägel kan väl beskrivas att vara dess utpräglade sociala och livliga väsen. Det är en hund som alltid följer sin ägare med stor hängivenhet och glädje. Dessutom har den en enorm aptit på livet och de flesta ägare kommer att upptäcka att den har lika stor aptit på mat! Detta är en ras man måste vakta annars äter den sig lätt till en övervikt. Cocker spanieln har också ett stort behov av kroppskontakt och närhet.

Vad blev du för ras? Testa HÄR!

.

"tänk på att inte dammsuga för ofta,
dammtussarna är änglarnas tofflor,
och du vill väl inte att de ska frysa om fossingarna?"


Sett nått sötare?

 

MMS

 

Sett nått sötare?


Sleepless in Linneryd

Fröken sur och missnöjd har flyttat in i min dotters kropp. Vägrar somna om efter 4-amningen. Vill inte ligga nära, heller inte på rygg, vänster sida, höger sida, på mitt bröst osv. Spottade napp tills jag trodde jag skulle ge upp och helt sonika nöja mig med 4 timmars sömn och kliva upp. Jag prövade att lägga henne på mage... Gissa vad som hände? Hon somnade på 3 sekunder! Hon får inte sova på mage efter all info om plötslig spädbarns död vi fått. MEN, hon kom till ro och jag kunde vända på henne igen.

Hemmapulare?

Tips till er alla som renoverar eller helt enkelt vill pula hemma lite
Room and Serve

Martin

Martins första Fars Dag
(klicka)

Senaste tiden

Allt har väl inte varit så bra direkt och jag har blivit nere och apatisk. Den enda jag orkat och velat bry mig om har ju självklart varit min Stella. Jag har gått omkring och varit ledsen hela, hela tiden och skitit i det mesta. Allt har kännts jobbigt och hemmet har förfallit. Har försökt lösa problemet för en vecka sen, men det gick nog inte riktigt fram då. Igår tog jag tag i det igen och nu har det äntligen hänt något. Jag har skrattat, gråtit och för första gången på länge så har jag känt mig kär igen. Vi jobbar på det och det ska bli bra!

Hade besök i helgen av Pappa och Ingrid och det var riktigt trevligt. Har saknat min pappa massor och nu fick han äntligen träffa sitt barnbarn. Han och Ingrid "slogs" nästan om att få ha henne och dom bytte bjöjor och grejade. Stella lyckades kissa ner pappa/morfar också, hihi. Revirmarkering som pappa kallade det.

Jag har gått ner 3 kilo till nu, vilket var ungefär helt jävla underbart att se för jag mår piss över min kropp just nu. Sammanlagt har jag gått ner 15 kilo nu och ska ner lika mycket till. Jag har 11 kilo kvar till innan graviditet. Ska försöka ta tag i dom där promenaderna igen och jag och Stella gick faktiskt en igår. Superskönt med frisk och sval luft. Problemet nu är ju Julmust. Jag älskar verkligen julmust och det är ju = läsk. Jag ska inte dricka läsk, iaf inte nån med socker i. Men must kan jag liksom inte vara utan och å andra sidan är det ju bara nu vid jul och påsk, det får man va?

Mina naglar är numera hårda och fina. Tack vare min sötfis antar jag. Vet inte hur, men dom är starkare än någonsin i mitt liv. Det är skitkul att hålla dom fina nu och lacka med ridgefiller och topplack. Naturligt och fint, fast ibland smäller man ju till med svart såklart.

Hittade en liten julklapp till Martin igår som jag sprang på av en slump. Vet att han vill ha en sån för det har han sagt för 100 år sen typ. Nu säger han ju att det enda han önskar sig är Jerkbaits (fiskedrag), men jag vill inte köpa det till jul. Det är tråkigt! Sånt kan han få när jag vill ge honom nått fint ibland.

Försöker få tag på min älskade man men han är ute i skogen nånstans och har väl ingen mottagning. Jag och Stella skulle komma ut dit och fika och han trodde dom skulle vara klara snart, då vi sms-ade vid 12-tiden. Det är snart 2 timmar sen...

Krams

Gästlösen

Gästlösen på bilddagboken är: morsan

Julklappar

Färdiga julklappar

 • 1 till Martin
 • 1 till svärföräldrarna
 • 1 till Pappa och Ingrid
 • 1 till Helena
 • 1 till Mamma och Putte
 • 1 till Nils
Funderar på att åka till Ullared och köpa resten av julklapparna. Men det är farligt att åka dit, man hittar ju så mycket bra.


BDB?

Har du bilddagboken.se? Adda mig isf, heter s0ya med en NOLLA, inte med O.

Krams

BVC - 6

Japp idag var det dags att väga och mäta lillfisen igen. Jag och Martin hade en liten gissningstävling i bilen på vägen dit. Jag sa 5700 och han sa 5800, jag vart närmast.
Loppan väger 5660 gram och är 57 cm lång och har ett huvudomfång38 cm. Våran stora lilla tjej.
Vi pratade lite om ammningen och att jag upplever att mjölkmängden minskat lite de senaste dagarna. Antagligen för att jag varit sjuk och att jag kanske inte varit på topp de senaste veckorna. Jag ska då amma, amma, amma på så ökar nog mjölken igen. Har absolut inte tänkt sluta amma utan göra det så länge Stella vill och behöver det.

Fick lite info om öppna förskolan och pappagrupp. Likaså blev vi inbjudna på en föreläsning om hur man håller glöden kvar i förhållandet som småbarnsförälder. Vi anmälde oss till den, fastän Martin sa ja lite motvilligt. Jag går enbart för din skull, sa han i bilen på väg hem sen. Min älskade, det uppskattar jag mycket!
Nästa gång vi ska till BVC är den 25 November och det är 2-månaderskontroll med sköterkan och en barnläkare. Ska bli spännande!

Stella 6 veckor

Idag!

Hickande tösBörjar lessna på hickan nu...

Stella 4 dagar


Utmanar mig själv

4 arbeten jag haft i mitt liv:
 1. Röntgenundersköterska, Falu lasarett
 2. Barista, Kopparhatten Falun
 3. Truckförare, Schenker Borlänge
 4. Shopassistant, Par i Hjärter Tatuering Borlänge

4 filmer jag kan se om och om igen:

 1. Hitta Nemo
 2. Pulp Fiction
 3. 40 days and 40 nights
 4. Den gröna milen
4 ställen jag bott på:
 1. Gustafs
 2. Falun
 3. Borlänge
 4. Linneryd

4 tv-serier jag gärna ser:

 1. Dexter
 2. Sex and the city
 3. Simpsons
 4. My name is Earl

4 ställen jag vill åka till:

 1. Vietnam
 2. Borlänge
 3. Kefalonia
 4. Ullared

4 favoriträtter:

 1. Kyklingspett med jordnötsås och ris
 2. Martins stek
 3. Svärmors "grekiska" köttbullar
 4. Sushi

4 ställen där jag trivs:

 1. Hemma
 2. I Frygges
 3. I Västerås
 4. I Borlänge

SuperStella!


Sorry för bildkvalitén...

Men kolla, vår lilla fis står upp i pappas knä.
Helt för egen maskin!


Helgens shopping


2 olika set med plåtburkar från Saga Form
39:-/set

Kommer passa så bra i vårat framtida lantkök

Rensa, röj & förändra - världens bästa bok.
2 söta änglar till jul för 20:-/st och Julte för 5 :-

Pläd 199:-, Tygservett/duk och sist men inte minst Rimmel Silky loose-puder och infinite colour läppglans 50:- för båda.

Allt utom pläden och duken är köpta på Kosta outlet i går.
Pläden och duken är från City Gross.

Massa nytt till huset. AJ LAJK!


Imorgon

Imorgon bloggar jag som vanligt igen. Pappa och Ingrid åker nämligen hem imorgon efter frukost. Sen kommer Emilie och Maja på besök.
Kram

Utmanad av Lisa ♥


Jag har blivit utmanad av Mamma Russin, min bästa bloggkompis, att berätta sju saker om mig.

1. Är helt torsk på vardagsdofter så som, shampo, duschcreme och deoderanter.

2. Kan namnen på minst 30 IKEA-varor utantill.

3. Såg mig själv i en helkroppsspegel i klädbutiken idag, och vart äcklad :(

4. Älskar att fota, men har tappat känslan när man "vuxit ur" sin kamera

5. Tänker på min döda svåger Göran varje dag.

6. Fått superfina och starka naglar sen graviditeten.

7. Är lite lätt paranoid och tror inte att folk vill mig väl.


Kanske lite du inte visste om mig?

Utmanar alla mina läsare som vill med egen blogg att göra detta!


KRAM

Finn 1 felVintern-06/07

Min lilla fis

Stella har haft lite feber idag. Tyckte hon var rödrosig om kinderna och varm så jag tog tempen på henne. 37,7 som mest, men sen sjönk det till 37,4. Verkar inte vara så farligt för hon äter som vanligt, men hon har sovit dåligt hela dagen och har varit allmänt kinkig. Vi har säkert bytt 10-15 bajsblöjor idag med, stackars liten.

Det händer saker i hennes utveckling hela tiden. Hon har börjat "snacka" mer och mer. Massa olika ljud och miner. Hon flinar upp som en sol när hon får se våra ansikten riktigt och hon är alert och med. Vill gärna titta på när vi gör olika grejer.
Igår såg hon sina händer och kikade på dem väldigt noga. Läste att det är nu och ett par veckor framåt som dom hittar händerna och börjar hålla i saker mer.

Åhh det är så roligt! Och som man älskar henne, mitt barn. Min dotter! Ibland blir jag så förundrad över hur något så fint och perfekt har blivit till i mig. Det är banne mig ett mirakel, ett underbart mirakel. Är så lycklig och stolt att jag har min lilla fis.


Spanar på skötbordsmobilen

Våran lilla slacker

To do list - uppdaterat

Följ mig på Bloglovin

HemTillbaka till Start
Om SoyaNyfiken på vem som ligger bakom bloggen?
Kika då in här!

Kontakta migKontakta mig vid frågor om tex tävlingar, lösenord eller annat
SoyafamiljenSidan om min älskade familj
Mina bloggfavoriterNyfiken på vilka bloggar jag följer?
Låsta inläggAnsök om lösen via kontaktsidan
Gamla SoyabloggenDär allting startade våren 2006