Vecka 25

Kroppen: Nu växer magen och blir tyngre. Allt eftersom kan du få ont i ryggen, kramp i benen och känna ett tryck ned mot bäckenbotten. Kramper är vanligt och kommer att vara det även längre fram. Undvik att knipa med tårna. Barnet kan trycka på blåsan vilket medför att du måste gå på toaletten ofta. Det kan hända att du lättare blir andfådd nu. Tänk på din hållning och vila mycket.

Barnet: Ditt barn är nu ca 22cm långt mellan huvud och stjärt och väger runt 800g. Det kan ta tag om sina fötter och knyta nävarna. I lungorna bildas allt fler blodkärl och näsborrarna börjar öppnas. Barnets benkärnor blir hårdare. Barnets livlina - navelsträngen är tjock och elastisk med innehåll av två artärer och en ven. Dessa blodkärl ligger inbäddade i en tjock geléartad massa som hindrar dem från att trassla ihop sig. Detta är ett sätt att säkra blodflödet mellan moderkakan och barnet och dess livgivande funktion. De permanenta tänderna bildas långt in i tandköttet men kommer inte att bryta fram förrän barnet börjar tappa sina mjölktänder i sexårsåldern.

Soya: Kännde av fogarna bak i höften igår kväll. Håller tummarna för att det inte blir värre än så! Fötterna är nästan lite, lite svullna hela tiden nu, trots att jag försöker ha dem högt och sova med massa kuddar under benen. Har ont i trampdynor, tår och hälar men jag börjar bli van. Bebis har sina vaken och sov rutiner nu och blir märkbart mindre aktiv då jag jobbar kväll istället för dag som jag oftast gör. Sparkarna är mera riktade nu och jag kan mer eller mindre urskilja om bebis sparkar på moderkakan, livmodertappen eller bakåt. Min gång har blvit mer vaggande enligt andra och magen har blivit lite lägre nu och fått den typiska gravidformen. Inga bristningar på magen än *peppar peppar* och min linea nigra (mörka randen från blygdbenet och upp till naveln) har blivit tydligare. Ingen BH passar och jag lider av alla band och skit som skär in i kroppen. Försöker äta lite bättre men det är skitsvårt att låta bli kakorna.
Är lycklig som fan trots alla krämpor och längtar, längtar och längtar.

Kommentarer
Postat av: russin

hua... jag håller alla tummar som går för att du ska slippa foglossning... det är ett rent helvete... testa bälte, om din bm ej har att låna ut så finns det att beställa på nätet eller på tradera kan det finnas på.. om de funkar, på mig funkade det ej... tyvärr....

nu kom gubben hem med mcdonkan... så här ska det ätas nu... får passa på nu.. när bebis kommer börjar mitt nya nyttiga liv..

kram

2008-06-05 ★ 16:48:28
URL: http://enburkrussin.blogg.se/
Postat av: russin

goch, det var nyttig mat... jag åt mycket skräpmat i början av grav. då jag mådde så illa och var "tvungen" att äta det som jag vart sugen på.. kunde gå omkring på jobbet och må skit illa och säja - nu mår jag så illa att jag måste ha en korv.. tror du att de stirrade på mig och undrade om jag var riktigt klok.. haha... sen tryckte jag i mig en korv med gurkmajjo på... gott tyckte jag och fortsatte att jobba.. haha.. men sen vart det så illa så jag vart sjukskriven för det sen har fogarna avlöst den sjukskrivningen.. pust.. så nu har jag inte jobbat sen december så jag längtar tillbaka.. så så snart bebis kan leva utan mina tuttar så kommer jag att gå in lite då och då och jobba.. uj, nu lämnade jag mat ämnet tror ja.. haha... iaf , nu skiter jag i väd jag äter.. snart kan jag gå ut och gå igen.. har gått upp ca 20 kg så det finns att gå av mig sen... kanske blir en tur till viktväktarna också, får se...fast jag har gått upp mycket med alla barn, 30 kg med ettan, 15 med tvåan... har du gått upp mycket??

2008-06-05 ★ 23:00:32
URL: http://enburkrussin.blogg.se/
Postat av: Linda

Hehe! Då är vi två som har svårt att låta bli kakburken. Tar nog en tur till skafferiet minst en gång om dagen och tar en kaka! Tycker också att allt skär in i kroppen. Fick lite småångest av din fina inköpslista. Vi har bara beställt vagn än så länge och tänkt att det är så lång tid kvar men tiden går fort...

2008-06-06 ★ 23:32:37
URL: http://lindaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Minns mig!

E-postadress: (visas bara för Soya)

Hemsida/Bloggadress:

Dina ord:

Trackback
RSS 2.0