Föräldrapenning

Åhh vilket gissel. Hur ska man överleva som förälder ekonomiskt? Man blir inte rik på det, det vill jag lova. Har som sagt setat ett tag nu och förösökt planera min och makens föräldraledighet. Det lutar tyvärr mot att jag tar 30 dagar/mån, hela dagar och full ersättning i nästan ett år. Sen får maken börja plocka lite dagar här och där efter bebis börjat på dagis och jag börjat jobba igen. Det är det bästa för oss ekonomiskt, hur jävla trist det än låter i genusperspektiv. Hur som helst så kan inte älskling vara pappaledig från sitt arbete som andra pappor, för gården stannar ju inte bara för att vi får barn.

Ni som har barn, hur gjorde ni med föräldrapenningen?
Kram

Kommentarer
Postat av: Sandra

Här blir det jag som är hemma till största delen ända fram till nästa höst. Jag blir uppsagd från jobbet när jag kommer tillbaka för hela fabriken läggs ned och jag har ingen lust att bli placerad nån annan stans. Pappa Johan tar ut fem veckor nu i sommar, några dagar vid jul och kanske fem veckor nästa sommar. Vet inte hur många dagar i veckan det blir. Detta är iaf tanken, har ju bara varit föräldrar i drygt två veckor.

2008-06-03 ★ 22:27:30
URL: http://perfectbynature.blogg.se/
Postat av: Sussi

Jag måste också börja kika på såna där viktiga saker som föräldrapenning. Har nog inte riktigt insett att vi ska ha barn än. hehe!

2008-06-03 ★ 23:08:57
Postat av: Ingela

Jag har varit hemma med båda barnen.

Har tagit ut 5 dagar i veckan, och karln har skrivit över alla dagar utom hans egna 60 på mig, och vi har klarat oss tokbra, visst, vi har fått snåla och spara, men man klarar sig! :)

2008-06-03 ★ 23:31:38
Postat av: stina

oj, här var en bugg du får fixa. vit text, freaky! :Phaha, galt med stor pung?! shit, den har nog jag missat. håhå jaja.så din karl är alltså bonde? men bor inte ni i lägenhet?ha en bra daaag!

2008-06-04 ★ 08:47:00
URL: http://psychololita.blogg.se/
Postat av: Jenny

Jag var hemma tills Noah var 1 år & 3 månader. Sedan var Roger hemma i 3 månader. Men det var knapert där ett tag när jag bara tog ut 2-3 dagar i veckan så att dom skulle räcka. konstigt nog så anpassar man sig ändå efter att ha lite pengar :)

2008-06-04 ★ 09:10:19
URL: http://solkysst80.blogg.se/
Postat av: russin

hola...

jo föräldrapeningen är inte lätt... jag kommer nog att ta gubbens dagar , de han får ge bort.. jag har inget fast tjänst men jag har jobbat nästan fullt på min extra jobb tjänst sen 2005.. men jag kommer att ta gubbens tjänst när han ska vara pappa ledig.. ja vi jobbar alltså på samma jobb.. hehe.. men jag tror att jag kommer att plocka 23 dagar i månaden och då kommer jag att få vara hemma till nov- 09.. rätt ok tycker jag...

men sen är det ju bra att man kan ändra lite från månad till månad, att man inte behöver bestämma allt innan... det tror jag man fick gör sist jag var mamma ledig iaf..

men jag börjar att tvila på om det inte bara är luft i magen... hahaha....

herregud så trött jag är på detta nu.. har inte sovit mye inatt inte.. har ont i magen typ mens värk... å vi har marknadsafton här i örebro ikväll.. hade varit kul att gå på men det blir det inte...

hur går det med benen och fötterna??

ha de gött..

kram

2008-06-04 ★ 10:15:23
URL: http://enburkrussin.blogg.se/
Postat av: ak

Jag har vart hemma med båda 2,jocke har plockat dagar lite då och då. Med Neo var jag hemma 1½år,Liam började på dagis när han var 1 år och 4 månader. Men på Liam har vi en massa dagar kvar,så vi ska vara lediga tillsammans hela sommaren :-)

Jag har jobbat extra då jag har vart föräldraledig,och har på det viset sparat dagar. Har tagit ut ca 5 dagar i veckan,sen tagit bort dom dagar jag jobbat då.

2008-06-04 ★ 19:51:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Minns mig!

E-postadress: (visas bara för Soya)

Hemsida/Bloggadress:

Dina ord:

Trackback
RSS 2.0