Barnmorskan

Idag klockan 10.30 befann vi oss i vikarierande barnmorskans väntrum (min har semster). Vi fick komma in och jag beklagade mig lite över den konstiga matthetskänslan och min allmänna sjukdomskänsla jag hade för några dagar sen. Hon tyckte inte att det lät konstigt utan helt i sin ordning. Alla mina prover sist hade mycket bra värden, det var skönt. Hon gav mig tips om ett bälte som kan lindra foglossningsbesvären, och dom var inte så dyra faktiskt. Men jag vet inte om det är nån vits när det "bara" är 3 månader kvar. Vi får se hur det känns framöver, för nu är det ju ganska lindrigt mot för hur det har varit.

SF-måttet (symfys-fundus = från blygdben till livmoderns högsta punkt) var perfekt det med, 27cm. Blodtrycket låg på 120/70 och bebis hjärtljud låg på 152, precis som förra gången.

Min ordinarie barnmorska hade bett om vikt på mig igen, och jag sa att jag börjar tycka det är lite tjatigt. Jag vet att jag är överviktig, jag vet vad jag ska och inte ska äta. Jag var överviktig redan innan graviditeten startade, så för mig är det verkligen ingen nyhet. Jag kan ju inte gör mer än att äta bra och försöka röra på mig. Då säger barnmorskan att det är enklast att sluta med läsken om man ska dra ner på nått. Jag dricker väldigt sällan läsk, så där kunde hon inte komma med nått heller.

Jag är nöjd så länge bebis mår bra och mina värden är bra, sen får jag ta tag i mina extrakilon när bebis har kommit ut. Vore skönt om dom också kunde se det så!

Kommentarer
Postat av: Maria

Jag förstår inte heller varför de ska tjata om vikten? Så länge du och bebbe mår bra så är det ju fina fisken. Och som du säger..det där med kilon hit och dit kan väl vänta tills efter förlossningen.

2008-06-30 ★ 18:18:34
URL: http://hecate.se
Postat av: Helena

Ja vad ska man göra liksom? Ta en kniv och skära bort låren eller? Vet inte hur dom tänker ibland dom där barnmorskorna.....

2008-06-30 ★ 19:53:13
URL: http://simplyme.blogg.se/
Postat av: tete

Hm, låter jobbigt det där med vikten. De frågade om min vikt varje gång också, och jag är ju varken under- eller överviktig ju... pratade om att jag skulle dricka vatten istället för juice och saft osv. ock vikten tar man ju efteråt som sagt. har du "tur" fixar amningen d mesta å sen e d bara att hålla efter ;-) Men sen tycker jag vikttjat i allmänhet är dumt. Visst om vikten påverkar ens hälsa eller får en att inte trivas med sig själv osv... men annars kan man lägga energi på viktigare saker. och få är så sensuella som du Soya!

2008-06-30 ★ 19:58:38
URL: http://eseret.blogg.se/
Postat av: Linda

Vilket jäkla tjat alltså! Som att du inte visste då att du har din extra kilon...Huvudsaken e väl att bebis mår bra juh!!

2008-06-30 ★ 20:40:01
URL: http://storstrumpa.blogg.se/
Postat av: Sofia

På de flesta ställen får man bälte gratis av sjukgymnasten! Är det inte så hos er? Ett bälte kan verkligen vara värt att införskaffa, även om det "bara" är för tre månader, för det kan bli väldigt (och onödigt!) tungt och smärtsamt i slutet annars! Ring och hör med sjukgymnasten hos er, annars kolla in www.gularehab.se Deras bälte är jättebra och enkelt att reglera storlek på. Jag hade ett sånt i början och senare fick jag ett annat av sjukgymnasten. Jag tro inte måtten stämmer, annars hade jag skickat dig mina bälten. Gratis :)

KRAM på dig!

2008-06-30 ★ 21:16:16
URL: http://vildvittra.net
Postat av: Liza

Va bra att allt va bra med dig o bebis! Kram

2008-06-30 ★ 21:16:17
Postat av: Sofia

FEL länk i förra inlägget!! Här är rätt.

page=index&cPath=83" rel="nofollow">http://www.gulare.com/shop/index.php?mainpage=index&cPath=83

2008-06-30 ★ 21:18:02
URL: http://vildvittra.net
Postat av: mamma russin

jobbigt... säj åt dom att dom får sluta tjata... mig frågade dom om vikt 2 gånger på 9 månader... men inte ett ord om att jag hade extra kilon... skit i dom.. du kommer gå av dig dom sedan när bebis kommit ut och ni ska promera ikring med eran fina barnvagn...

kram

2008-06-30 ★ 21:20:51
URL: http://enburkrussin.blogg.se/
Postat av: Annah

Usch fan vad trist att hon tjatar sådär :S

Du kan ju inte direkt göra något åt det nu, och vadå huvudsaken är ju att bebis mår bra.

Men kan du inte få byta Bm om du tycker att det blir för jobbigt?

Kramar!

2008-06-30 ★ 22:15:07
URL: http://carpeannah.blogg.se/
Postat av: Annah

Bebis och du mår bra menade jag såklart :)

2008-06-30 ★ 22:15:53
URL: http://carpeannah.blogg.se/
Postat av: Sussi

Skit i om dom tjatar om vikten.

Själv så har jag gått upp 13 kilo, hahaha!

Men jag bryr mig inte.

Jag har ju varit noga med vad jag äter hela mitt liv typ så nu bryr jag mig inte alls.

Jag äter vad jag vill när jag vill, hehe!

Fast jag äter ju självklart inget som inte är bra för bebisen.

Kommer säkert gå upp 30 kilo eller nåt men lika glad är jag för det :)

Det kan jag träna bort sen.KRAM!

2008-06-30 ★ 22:33:19
URL: http://suzilemon.blogspot.com/
Postat av: michelle

Amen herregud...ska du banta o föda barn samtidigt tycker dom? Nån måtta får de minsann va! Vi må va kvinnor man ALLT på en gång orkar vi inte! Ta en kaka till-du äter ju baske mig för två!

2008-07-01 ★ 04:57:05
URL: http://michellinen.blogg.se/
Postat av: Ann-Louise [En bulle i ugnen]

Skönt att allt så bra ut! Men vad jobbigt med tjat om vikten. :/

Jo med min är det bara bra men den var hemsk till en början. Levde bokstavligen på toaletten. Jag lovar att jag kan varendaste liten repa i den där porslinnstolen... Blä. :P

Ha en underbar dag!

2008-07-01 ★ 06:57:21
URL: http://annlouise.blogg.se/
Postat av: stina

..... alltså jag var helt säker på att barnmorskan skulle pika mig om vikten också men hon sa ingenting! halleluja tänkte jag.när det här är över kan vi iallafall peppa varandra till att gå ner! då jävlar!! until then, who cares? ;)hoppas du får kul i borlänge! :)p.s jag har lånat ett stödbälte av en annan kompis, dom är jävligt sköna kan jag säga!kram

2008-07-01 ★ 12:37:52
URL: http://psychololita.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Minns mig!

E-postadress: (visas bara för Soya)

Hemsida/Bloggadress:

Dina ord:

Trackback
RSS 2.0