Dopfunderingar

Stella ska döpas här i byns kyrka och det kommer ju till några frågor.
  1. När?
  2. Vart skall festen vara?
  3. Vilka ska bjudas?
  4. Vad ska vi bjuda på?
  5. Vart ska alla bo?
1. Vi tänkte först att det skulle passa perfekt på hennes 5-månadersdag (jag skrev tidigare fel) den 14 Februari = Alla hjärtans dag, MEN. Stellas yngsta moster är i Thailand då och skulle bli jätteledsen om hon missade dopet. Så, då kanske det blir 28 Februari istället, också en lördag och Emelie har hunnit hem igen. Ringde till våran församling och hörde mig för idag, men dom kunde inte svara på det riktigt så hon skulle kolla upp det och ringa mig.
2. Festen skule kunna vara i församlingsgården men dom lokalerna är ju sällan roliga. Å andra sidan är det praktiskt för det brukar finnas porslin och sånt. Festen skulle också kunna hållas i huset. Vi har ju bott där ca 1-1,5 månader då och borde vara i ordning. Mysigare och mer praktiskt då man slipper frakta mat, fika osv till någon lokal.
3. Våra föräldrar och syskon såklart. Sen kanske dom närmaste vännerna och kanske favvomoster, allt beror ju på ekonomi som alltid.
4. Nått lättlagat och relativ billigt. Ett måste att det kan förberads innan och förvaras. Smörgåstårta är supergott men så trist. Planka med kallskuret och ostar är också gott men inte så billigt. Förslag?
5. Vi har sängplats till 5 personer sen finns det ju alltid mer plats för fler madrasser/liggunderlag och sånt. Finns även en camping med stugor här i byn, likaså ett vandrarhem några kilometer bort.

Ska göra egna inbjudningskort på PS iaf. Ska prova mig fram lite och se.
Kram

Kommentarer
Postat av: TuffLoysan

Men inte är hon väll 6 månader i februari? Hon blir väll 6 mån i mars..? Eller är det jag som är helt ute och cyklar? Har åxå funderat lite på dop.. men vi håller på å väntar på att en bekant ska höra av sig om han får döpa. För han får utföra vigslar, men han skulle kolla upp dop. Å isf ska vi ha dop å "fest" här hemma. Med bara dom närmsta i familjen. Inga kusiner eller fastrar å mostrar åt oss. Tycker inte om stora tillställningar. Sen så kanske vi bara kommer ha vanligt fika, med nån tårta. Kanske en sån där speciell doptårta =) Antagligen kommer vi inte ens skicka ut kort, utan ringa runt till dom det gäller. Hoppas ni får till det på nå bra sätt iaf =)

2008-12-01 ★ 18:49:08
URL: http://tuffloysan.blogg.se/
Postat av: Annah - med bebin i magen

Om man vill bjuda på något matigare så kanske sallad kan funka? Det vart vi bjudna på sist vi var på dop. Massa olika alternativ att välja mellan och att man fick blanda sin sallad själv :) Fast det känns kanske mera som en sommarrätt? Längtar tills jag själv kan börja planera dop :)

Kram

2008-12-01 ★ 20:33:56
URL: http://carpeannah.blogg.se/
Postat av: Helena

TuffLoysan, du har så rätt, visst blir Stella 6 månader i mars. Syrran har definitivt amningshjärna! asg

2008-12-01 ★ 20:37:27
URL: http://simplyme.blogg.se/
Postat av: Marie

Pastasallad tänker jag på, enkelt och kan förberedas. Paj likaså. Och det kan man ju variera rätt rejält.

2008-12-01 ★ 23:20:26
URL: http://majsanx.blogg.se/
Postat av: Liza

Jag hade nog gjort så att jag bjudit på fika hemma i lugn o ro! Kram

2008-12-02 ★ 19:35:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Minns mig!

E-postadress: (visas bara för Soya)

Hemsida/Bloggadress:

Dina ord:

Trackback
RSS 2.0